E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Fed sonrası bugün neler olacak?---

Piyasalarda Fed sonrası bugün neler olacak?

Piyasalarda Fed sonrası bugün neler olacak?
17 Aralık 2015 - 07:41 borsagundem.com

Fed'in faiz artırımı ile birlikte dolar ve borsada neler olacağı merak ediliyor

Fed faizi yüzde 0.25 oranında artırarak yüzde 0.50'ye yükseltti. Faiz kararına piyasalar tepki gösterdi.

Milliyet Gazetesi'nden Zeynep Aktaş piyasaların Fed'in kararına vereceği tepkiyi kaleme aldı.

İşte o yazı:

Fed, faizleri 25 baz puan artırdı. Faiz artışının hemen ardından piyasalarda ilk anlarda görülen volatilite sonrasında yerini sakinliğe bıraktı. Şüphesiz bunda piyasalarda görülen belirsizliğin ortadan kalkmasının etkisi bulunuyor. Mevcut durum piyasalarda ilk gün yaşanacak olası sert dalgalanmalar sonrasında fiyatların dengelenmesine imkân sağlayacak. 
Kurda 2.95 seviyesindeki güçlü desteğin kırılması ile birlikte ilk hedef 2.90’larda bulunuyor. Satışların devam etmesi halinde ise 2.85 - 2.90 seviyeleri yeni taban seviyeleri olacak. Gözlenen Fed faiz kararı öncesi faiz artırımının fiyatlara bir miktar yansımış olması döviz kurunda satışı getirdi. Ancak gerçekleşme sonrasında fiyatlarda yaşanan düşüşün hazmedilmesi sonrasında süreç içinde yükselişe dönebileceği göz ardı etmemeli. Böylesi bir durumda her ne kadar sakinlik korunsa da ilerleyen süreçte dolar kurunda yeniden 3.00 ve üzeri bir hareketi görebiliriz. 
BİST 100 endeksi, karar sonrasında kurda yaşanan düşüşün de etkisiyle güne alımlarla başlayabilir. Hedef dirençler 75.000 ve 77.000 seviyeleri olurken söz konusu aralıkta satışlar görülebilir. 
Türkiye’de ise Merkez Bankası’nın faiz duruşu izlenecek. Merkez mevcut durumunu korumaya çalışacak. Zira faizlerdeki artış eğilimi büyümenin önündeki en önemli engel olarak karşımıza çıkmakta. Dolar kurundaki seviyenin makul seviyede kalması halinde faiz artışı yönündeki düşünce de arka plana düşebilecektir. Ancak bu noktada jeopolitik riskler, Çin ekonomisindeki yavaşlama ve küresel büyüme kaygılarını göz ardı etmemeli. Mevcut şartlar altında Merkez büyümeyi destekleyecek adımları zorlayacaktır. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika17 Aralık 2015 08:57

    Bugün açılışta yükseliş yaşansa da ayı piyasasındayız diyen fonlar bunu satış fırsatı olarak görecekler.