E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda "Fed ve Samsung" endişeleri sürüyor---

Piyasalarda "Fed ve Samsung" endişeleri sürüyor

Piyasalarda Fed ve Samsung endişeleri sürüyor
12 Ekim 2016 - 08:59 borsagundem.com

Küresel piyasalar, Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ve Samsung'daki düşüşün sürmesinden dolayı tedirgin

Asya hisse senetleri, yatırımcıların Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerin güçlendmesinden endişe duymaları ve Samsung Electronics Co.'nun kayıplarını genişletmesi ile birlikte düşüşünü dördüncü güne taşıdı. Petrol, Rusya'nın OPEC'in petrol üretimini sınırlama kararına tam olarak uymayabileceği endişesi ile kayıplarını korurken, sterlin ralli yaptı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi üç haftanın en yüksek seviyesinden geriledi. Samsung, sorunlu ürünü Galaxy Note 7'nin üretimini durdurduğunu açıklamasının ardından, son beş yılın en büyük üç günlük düşüşüne yöneldi. Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in ülkesinin Avrupa Birliği'nden çekilmesi (Brexit) için oluşturduğu planın Parlamento'da oylanmasına olanak tanıyan teklifi kabul etmesinin ardından dolar karşısında yüzde 1.5 yükseldi. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesinden gerilerken, Avustralya doları güçlendi. ABD petrolü varil başına 51 doların altında işlem gördü.

Yatırımcılar, petroldeki son yükselişlerin enflasyonu güçlendireceği beklentisi ile Fed'in yıl sonuna kadar faiz artırımına gitme olasılığının yüzde 67'ye çıktığı bir ortamda, Çarşamba günü açıklanacak olan Fed'in Eylül ayı toplantısının tutanaklarını bekliyor. Alcoa Inc., hayalkırıklığı yaratan mali sonuçlarının ardından, ABD şirketlerin sağlığını yeniden gündeme getirdi. May'in Brexit'i parlamenterlerin oylarına açma kararı, Başbakan'ın müzakerereler konusunda katı bir tutum alacağı endişesi ile yatırımcıların sterlinde sert satışlar yapmalarının ardından, piyasa biraz sakinleşti.

Sydney'de CMC markets Asia Pacifik Ltd. baş piyasa analisti Ric Spooner, "Hisse senedi piyasaları, şirket karlarının ılımlı bir artış gösterdiği ve değerlemelerin göreceli olarak yüksek olduğu bir ortamda, faiz artırımına ilişkin beklentilerle birlikte daha sinirli bir hale geliyor," dedi ve "Faiz görünümünün şu anda piyasalar için ne kadar kritik olduğu dikkate alındığında, piyasalar, Fed tutanaklarında bu yıl faiz artırımına gidilmesine ilişkin ne oranda bir destek olduğuna odaklanacak" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:43'te yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu.

Günün önemli şirket haberleri - 12.10.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 12.10.2016

 

Borsa'nın yatay başlaması bekleniyor

 

Borsa'da cari açık verisi bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)