E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda gözler Fed tutanaklarında---

Piyasalarda gözler Fed tutanaklarında

Piyasalarda gözler Fed tutanaklarında
07 Ocak 2015 - 19:49 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, Fed'in bu akşam açıklayacağı Aralık ayı toplantı tutanaklarına çevrildi

ABD hisse senetleri verilerin büyümeye ilişkin iyimserliği artırması ile 5 günlük düşüşü sonlandırarak, 3 haftanın en büyük yükselişini kaydetti. Petrol fiyatları kazançları azaltırken, Avrupa hisseleri yükseldi. Euro deflasyonun teşvik ihtimalini artırması ile geriliyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 12:13'te yüzde 1 yükseldi. ABD hisseleri, Almanya'da koalisyon ortaklarının Yunanistan'ın yeni hükümeti ile borç yardımı görüşmelerine açık kapı bırakmasının ardından kazancını artırdı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. 10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 4 baz puan düşerek yüzde 1.98 oldu. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) stokların arttığını gösteren veri sonrası kazancını azalttı. Euro dolar karşısında 8 yılın en düşük seviyesine geriledi.

S&P 500 Endeksi son beş günde yüzde 4.2 düştü ve Aralık 2013'ten bu yana en uzun süreli düşüş dönemini gerçekleştirdi. Küresel hisse senetleri, 2015 yılında toplam değerinde 1.6 trilyon doların üzerinde bir erime yaşamasının ardından değer kazandı ve ABD hisse senetleri 2008 yılından bu yana en kötü yıl başlangıcını yaptı. Petroldeki sert düşüş, deflasyonla mücadele eden merkez bankalarının çabalarını olumsuz etkilerken, Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları Aralık ayında beş yıldır ilk kez sıfırım altına indi ve tahmin edilenden daha hızlı bir düşüş gerçekkeştirdi. ABD'de bugün açıklanacak olan özel sektör istihdam verisi ve Fed toplantı tutanakları, Fed'in 2006'dan bu yana ilk kez yapacağı faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler verebilir.

Londra'da Commerzbank AG küresel hisse senetleri ekonomisti Peter Dixon, "ABD açık bir şekilde oyunun önünde gidiyor," dedi ve "Büyüme güçlü ayaklar üzerinde. Petrol düşmekte, ancak şok biraz abartılı görünüyor. Piyasaların son haftalarda kaybettiği zeminin bir kısmını geri almasını bekliyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)