E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda hafif bir geri çekilme ---

Piyasalarda hafif bir geri çekilme

Piyasalarda hafif bir geri çekilme
24 Mart 2022 - 08:47 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Savaşı ile ilgili bir dizi zirve toplantısı için Brüksel'de bugün ABD'nin Rusya ile ilgili yaptırım paketini siyasi şahsiyetler ve oligarklara açıklayacak. Fed üyeleri dün yaptıkları açıklamalarda , Mayıs ayında yapılacak bir sonraki politika toplantısında olası bir yarım puanlık faiz artırımı da dahil olmak üzere, kabul edilemez derecede yüksek enflasyonu düşürmek için daha agresif adımlar atmaya hazır olduklarının sinyallerini verdiler. Hatta St. Louis FED Başkanı Bullard “Enflasyonun bu baharda daha da artmasını beklediklerini , ancak gelecek yıl kontrol altına alınabileceğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki eylemlerini "özel operasyon" olarak nitelendiren Moskova'nın "düşman olmayan" ülkelere satılan gaz için ruble olarak ödeme isteyeceğini açıklarken, Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, Rusya'nın "dost olmayan" ülkelere petrol ve gaz satışlarında ödemelerin ruble olarak yapılması talebinin nasıl hayata geçirilebileceğini anlamadıklarını söyledi. Brent vadeli işlemleri %0.4 artışla varil başına 122.05$'a ve ABD West Texas Intermediate vadeli işlemleri yaklaşık %0.2 artışla varil başına 115.07$'a yükseldi. Bu arada Tahvil tarafına baktığımızda ise ABD 10 yıllıklarının üç yılın zirvesi olan %2.4170'i görmesinden sonra geri çekilmeye devam etti ve %2.3098'den işlem görmekte.

Fed fon oranı beklentilerine daha duyarlı olan iki yıllık getiriler de , Salı günü ulaştığı neredeyse üç yılın en yüksek seviyesi olan %2,2020'den %2,1233'e geriledi. ABD'nin önde gelen hisse senedi endeksleri %1'den fazla düştü. Bu gelişme ise tahvil getirilerinin düşmesiyle son rallisinin bir kısmını tersine çevilmesi ve son 10 gündeki sert yükselişin ardından basit bir geri çekilme olarak yorumlandı. Asya hisseleri de bu sabah düşüşte. Yatırımcılar Ukrayna savaşındaki son gelişmeleri ve ABD FED yetkililerinin daha şahin yorumlarını sindirmeye çalışırken, ABD Hazine tahvillerindeki satışlar durakladı ve petrol fiyatları yükseldi. MSCI'nin Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinin en geniş endeksi %0,6, Japonya'da Nikkei %1'den fazla ve Hong Kong'un Hang Seng Endeksi %0,9 düşüşte. Euro 1,0988$' da ve Altın hafif düşüşle ons başına 1942,9 dolardan işlem görmekte.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Petrol fiyatları 200 doları geçer mi

 

Günün önemli şirket haberleri 24/03/2022

 

Petrol piyasasında gözler Brüksel'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)