E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda hangi ürün öne çıkıyor---

Piyasalarda hangi ürün öne çıkıyor

Piyasalarda hangi ürün öne çıkıyor
15 Ağustos 2016 - 12:49 borsagundem.com

Ak Yatırım, yatırım araçlarında önerilerde bulundu

FAİZ

Düşen ABD reel faizleri ve TCMB'den ilave faiz indirimi beklentisi, TL cinsi tahvilleri desteklemeye devam edebilir. Gösterge tahvil faizinin %8,75-%9,50 bandında, 10 yıllık tahvil faizinin de %9,25-%10,00 bandında işlem görebileceğini değerlendiriyoruz.Mevduat üzerinde getiri elde etmek amacıyla, sabit getirili menkul kıymet portföylerinde ÖST fonuna da yer verilebilir.

HİSSE

BIST-100 endeksi her ne kadar uzun vade için cazip olsa da kısa vade için 'Nötr' görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. En Çok Önerilen Hisseler Portföyümüzde, Aygaz, Bimeks, Çimsa, Emlak GYO,
Garanti Bankası, Kardemir D, Soda Sanayi ve TSKB yer alıyor.

DÖVİZ

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında güçlü kalabileceğini düşünüyoruz. Bu bakış açısıyla Dolar/TL'de önümüzdeki 1 aylık dönemde işlemlerin 2,86-3,08 aralığında seyretmesini bekliyoruz.

ALTIN

Ons altında 1370 doları hedeflerken (1280 dolar zarar-kes) önümüzdeki ay 1280-1330 aralığında konsolidasyon bekliyoruz. Gram altında 120-125 TL aralığından (119 zarar-kes) alım yapılıp 130-135
TL aralığı hedeflenebilir.

Altın fiyatları Fed faiz artırım ihtimalinin artmasıyla baskı altında kalırken Euro bölgesi bankacılık sistemi risklerinin devam etmesiyle destek buluyor… İngiltere ve Japonya Merkez Bankalarının parasal genişlemeye devam edecekleri beklentisi ve Brexit sonrasında Avrupa ve İngiltere’nin siyasi durumuna ilişkin belirsizlikler altın fiyatlarını beslemeye devam ediyor. Buna ilave olarak Avrupa bankacılık sistemine ilişkin sorunlar ve Kasım ayında yapılacak ABD seçimlerine ilişkin belirsizlik altın fiyatlarında orta vadeli yukarı yönlü trendi destekliyor. Ancak son gelen ABD tarım dışı istihdam verisinin Fed faiz artırımı ihtimalini artırması altındaki yükselişin bir süre duraklamasına yol açabilir.

Ons altında 1370 doları hedeflerken (1280 dolar zarar-kes) önümüzdeki haftalarda 1280-1330
aralığında konsolidasyon bekliyoruz. Gram altında 120-125 TL aralığından (119 zarar-kes) alım yapılıp 130-135 TL aralığı hedeflenebilir.

Ons altında 1370 doları hedeflerken (1280 dolar zarar-kes) önümüzdeki haftalarda 1280-1330 aralığında konsolidasyon bekliyoruz. Gram altında 120-125 TL aralığından (119 zarar-kes) alım yapılıp
130-135 TL aralığı hedeflenebilir."

PETROL

Brent petrolün önümüzdeki 1 aylık dönemde 44-51 dolar bandında dalgalanabileceğini öngörüyoruz.

Petrolde arz baskısı devam ediyor… Son günlerde dünya hisse senedi piyasalarını beraberinde sürükleyen petrol fiyatlarının seyri yatırımcılar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Nijerya ve Kanada’nın petrol piyasasına (üretim) geri dönmesi, İran’ın ambargo öncesi üretim miktarlarına yakınlaşması, ABD’de 27 Mayıs tarihinden bu yana yeni petrol kuyularının açılması dünya petrol arzını artırıyor.

Talep tarafında ise yılın ilk üç ayında ucuz kredi imkanı bulan Çin özel petrol rafineleri tarafından yapılan petrol ithalatının yatay bir seyre girdiğini izliyoruz. Brent petrol fiyatı Suudi Arabistan Petrol Bakanı Khalid al-Falih’in 26-28 Eylül’de hem Opec üyesi hem de Opec üyesi olmayan ülkelerin katılımıyla yapılacak gayriresmi toplantıda fiyat istikrarı için adımlar atılabileceğini söylemesinin ardından 47 doların üzerini gördü. Arz yönlü baskıya rağmen 26-28 Eylül tarihli toplantıda talep yönlü pozitif gelişmeler olabileceği göz önüne alınarak fiyatlarda yukarı yön isteğinin devam edebileceğini düşünüyoruz.

Brent petrol vadeli piyasalarda satış baskısı sürüyor… Piyasa dinamiklerine bakıldığında ise Brent petrol vadeli kontratlarında spekülatif net uzun (yukarı yönlü) pozisyonların 26 Nisan haftasında gördüğü zirveden (419 bin kontrat) yüzde 30 azalarak 288 bin kontrata gerilediği görüyoruz. ABD’de benzin stoklarının yükselmeye devam etmesi, rafinerilerin ham petrol talebini azaltırken fiyatlar üzerinde
baskı kurmaya devam ediyor. Uluslararası Enerji Ajansı dünya petrol arz ve talebinin 2017 yılında dengelenmesini beklese de son gelişmeler arz yönlü baskının bir süre daha fiyatlar üzerinde baskı
yaratabileceğine işaret ediyor. Brent petrol değerleme modelimiz mevcut fiyatlar ile teorik fiyat arasındaki farkın 10 dolardan fazla olduğuna ve mevcut fiyatların aşırı satıma işaret ettiğini gösteriyor.

Bu durumda Brent petrolde aşağı yönlü baskının devam edebileceğini ancak sınırlı olacağını düşünürken, mevcut durumda 47 dolar civarında işlem gören Brent petrolün önümüzdeki 1 aylık dönemde 44-51 dolar bandında dalgalanabileceğini öngörüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)