E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda iyimser hava devam edecek mi?---

Piyasalarda iyimser hava devam edecek mi?

Piyasalarda iyimser hava devam edecek mi?
22 Aralık 2015 - 09:41 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasalarda beklenen gelişmeleri değerlendirdi

Cuma günkü sert satış dalgasından sonra dünya piyasalarında toparlanma çabaları görülüyor. ABD ve Asya borsaları temkinli bir iyimserlikle yaralarını sarmaya çalışıyor. Avrupa borsaları ise İspanya seçimleri ve güçlü avronun baskısı altında kan kaybetmeye devam ediyor. Borsa İstanbul Avrupa borsalarındaki satışlara rağmen tepki alışlarıyla günü %1,2 yükselerek kapattı.

Türkiye piyasalarındaki iyimser havanın kısa vadede devam etmesini bekliyoruz. Petrol fiyatlarının 11 yılın en düşük seviyesine inmesiyle birlikte gelişmekte olan piyasalarda enerji ithalatçısı ülkeler lehine ayrışma güçleniyor. Türkiye, Polonya, Hindistan, Güney Kore gibi ülkeler bu ayrışmadan en çok fayda sağlayacak ülkeler arasında yer alıyor.

Bugün yurt dışında gündem Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nda olacak. Geçen hafta Fed’in 25 baz puan ile sıkılaşmaya başlamasından sonra Merkez Bankası’nın da bugün haftalık repo faizinde 50 ve alt bantta 25 baz puanlık bir artırıma gitmesini bekliyoruz.

Ancak Merkez Bankası’nın hamlesini faiz artırımından ziyade teknik bir düzeltme olarak görmek lazım. Piyasa faizlerinin %10-%11 bandında olduğu bir ortamda Merkez Bankası’nın %7,5 düzeyinde tuttuğu haftalık repo faizinde 50 baz puanlık bir artışa gitmesini geç kalmış ve önemsiz bir teknik düzeltme olarak okuyoruz. Türk lirasında son dönemde görülen değer kazancını Merkez Bankası’nın faizleri artırması ile ilişkilendiren yorumlara katılmıyoruz.

İş Yatırım teknik bültenleri kısa vadede Borsa İstanbul’un ve Türk lirasının güçlendiği, doların avroya karşı değer kaybettiği iyimser bir tablo çiziyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)