E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda Jackson Hole bekleniyor---

Piyasalarda Jackson Hole bekleniyor

Piyasalarda Jackson Hole bekleniyor
21 Ağustos 2023 - 09:38 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Geçen haftanın özelinde Fed endişeleriyle birlikte ABD borçlanmasının tahvil getirilerinin yükseldiğini takip ettik. Küresel piyasalardaki risklerin masada olduğu dönemde haftanın odağında Jackson Hole toplantıları olacak. Toplantılardan gelecek mesajların etkisiyle piyasaların yön bulacağını düşünüyoruz.

ABD endeksleri haftanın son işlem gününü yataya yakın karışık bir konumda kapatırken hafta genelinde %2’ye yakın bir düşüş kaydetti. ABD vadelileri ise yataya yakın pozitif konumda yer alıyor.
Avrupa endeksleri %0,60 civarı geri çekilerek Cuma günkü seansını sonlandırdı.

Asya endekslerinde Çin’in satış baskısı devam ederken Japonya ve G.Kore pozitif fiyatlanıyor. Çin MB’sinin bankalara kredileri artırın çağrısına rağmen bu sabah aldığımız PBOC en düşük kredi faizi %3,55’ten 3,45’e çekilmesine rağmen piyasa beklentisi olan %3,40’ın üstünde gerçekleşti.

BIST100 Endeksi dünü 251.19 (% 3.24) puanlık düşüş ile 7.513 seviyesinden ve 148.965 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da çıkış hareketi sert kâr satışlarıyla karşılaştı. Piyasa gelen satışları karşılamakta zorlandı. Genel yaygın bir düşüşten söz etmek mümkün. Döviz kurlarında yatay hareket korunmakla birlikte hafif yukarı hareketlenme sürüyor.

Haftanın en yakından takip edilecek gelişmesi ABD’de Perşembe başlayacak Jackson Hole toplantıları olacak. İçeride ise TCMB’nin faiz kararı takip edeceğimiz bir diğer başlık olacak.
BİST100 endeksinde yataya yakın negatif bir açılış bekliyoruz.

Politika yapıcıların verecekleri mesajlar yatırımcıların odağında

 

Bugün Verusa Holding’in hisse fiyatında düzeltme olacak

 

Endeksten hızlı yükselenler

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (21/08/2023)

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (21.08.2023)

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 21/08/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi21 Ağustos 2023 12:08

    Jackson Hole toplantısı ve MB nin PPK kurulu toplantısı , faiz arttırım oranı sonuçlarına bakacağız...Hale bak , KKM den çıkış borsaya mı yarar ,dövize mi , mevduata mı. Bankalar kkm hesaplarından çıkışı önlemek için bakalım ne kadar mevduat faizi verecekler. Öteki türlü Devletin düşük faizli tahvillerini almak zorunda kalacaklar .. Doğru mu düşünüyorum...