E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda karışık seyir hakim---

Piyasalarda karışık seyir hakim

Piyasalarda karışık seyir hakim
26 Ekim 2017 - 09:25 borsagundem.com

Küresel piyasalar ABD borsalarındaki rekor seviyeler ile birlikte yön buldu ancak Dow Jones'taki düşüş piyasaları geriletti

Asya borsaları Wall Street'in rekor seviyelerden gerilemesinin yarattığı baskıyla yatay seyir izlerken, euro Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) destekleyici para politikasından uzaklaşmaya yönelik bir adım atabileceği toplantısı öncesinde kazanımlarını artırdı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yatay seyrederken, Avustralya borsası ve Güney Kore'nin KOSPI endeksi  yüzde 0.1 geriledi. Dün art arda 16 günlük kazanımlarını sona erdiren Japonya'nın Nikkei endeksi  güçlü bilançoların desteğiyle yükselen hisselerle Wall Street'deki düşük seyri görmezden gelerek yüzde 0.2 yükseldi. ABD hisse senedi piyasası düşük çeyrek dönem bilançolarıyla gerilerken, Dow Jones endeksi dün rekor seviyeye yükseldikten sonra yedi haftanın en kötü performansını kaydetti.

DÖVİZ

Yatırımcılar ECB'nin tahvil alım programını küçültme planlarını açıklayacağı toplantının detaylarını beklerken euro değer kazandı, dolar ise son dönemdeki yükselişinin ardından durgun seyir izliyor. Euro Pazartesi günü 1.1725 ile iki haftanın dip seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.1 artışla 1.1824 dolara yükseldi. ECB'nin yıllardır süren gevşek para politikasını sona erdirmeye yönelik büyük bir adım atarak tahvil alımlarını azaltabileceğini açıklaması bekleniyor. Reuters'in yaptığı ankete göre ECB'nin Ocak ayında varlık alımlarını 60 milyar eurodan aylık 40 milyar euroya düşürmeye başlayacağını açıklaması bekleniyor. Dolar, geçen hafta ABD'de vergi reformunun yapılması ihtimallerine ilişkin iyimserlik ve Janet Yellen'den sonraki Fed başkanının para politikasında daha fazla sıkılaştırma yanlısı bir politika izleyebileceği spekülasyonlarıyla yükseldikten sonra bugün durgun seyir izliyor. Dolar endeksi Pazartesi günü 94.017 ile iki haftanın zirvesini gördükten sonra bugün yüzde 0.2 düşüşle 93.570'e geriledi.

PETROL

Petrol fiyatları ABD'nin ham petrol stoklarında şaşırtıcı bir artış olduğunu gösteren verinin ardından kayıplarını artırdı. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı dün günü yüzde 0.6 düşüşle tamamladıktan sonra bugün varil başına 52.14 dolarda bulunuyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı varil başına 58.39 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın fiyatları dün iki buçuk haftanın dip seviyesini gördükten sonra doların günün ilerleyen saatlerinde yapılacak ECB toplantısı öncesinde gerilemesiyle yükseldi. Spot altının ons fiyatı dün 1,270.63 dolar ile 6 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.2 artışla 1,279.96 dolara yükseldi. ABD altının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.2 artışla 1,281.20 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)