E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda "korku endeksi" 4 yılın zirvesinde---

Piyasalarda "korku endeksi" 4 yılın zirvesinde

Piyasalarda korku endeksi 4 yılın zirvesinde
05 Ağustos 2024 - 14:41 borsagundem.com

ABD'de S&P 500 Endeksindeki dalgalanmayı gösteren ve "korku endeksi" olarak da bilinen VIX Endeksi 51,01 ile 4 yılın zirvesine çıktı.

Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesinin ardından yeni haftada tarihi satış baskısıyla karşı karşıya kaldı.

ABD'de ekonomik aktivitenin öngörülünden daha sert yavaşlayabileceği endişesi satış baskısının derinleşmesine neden oluyor.

Ülkede açıklanan istihdam raporundaki verilerin resesyon endişesini artırması sonrasında geçen hafta küresel piyasalarda görülen satış ağırlıklı seyrin yeni haftada da devam ettiği görülüyor.

VIX Endeksi 4 yılın zirvesine ulaştı

ABD'de S&P 500 Endeksindeki dalgalanmayı gösteren ve "korku endeksi" olarak da bilinen VIX Endeksi 51,01 ile 4 yılın zirvesine çıktı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ay 50 baz puan faiz indireceğine kesin gözüyle bakılırken, analistler, bankanın piyasalardaki endişeyi yatıştırmak için acil toplantı yapabileceği ihtimalinin bulunduğunu ifade ediyor.

Tahvil faizlerinde resesyon endişesi Tahvil faizlerinde resesyon endişesi

 

Stratejistler uyarıyor: Wall Street’te satışlar devam edecekStratejistler uyarıyor: Wall Street’te satışlar devam edecek

 

Küresel piyasalardaki gelişmelerle gündeme gelen işlem: Carry tradeKüresel piyasalardaki gelişmelerle gündeme gelen işlem: Carry trade

 

Resesyon riski emtia piyasasını vurduResesyon riski emtia piyasasını vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)