E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda kötü gidiş çöküşe neden olabilir---

Piyasalarda kötü gidiş çöküşe neden olabilir

Piyasalarda kötü gidiş çöküşe neden olabilir
20 Ağustos 2015 - 10:19 borsagundem.com

Financial Times Gazetesi, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan piyasaları ele aldı

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, gelişmekte olan ülkelerin acil kamu harcamalarını artırması gerektiğini aksi halde piyaslardaki kötü gidişin çöküşe neden olabileceğini yazdı.
Financial Times, 'Dünya gelişen piyasalardaki çöküşten korkmalı' başlığı ile verdiği yazıda, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişen piyasalardan para çıkışının geldiği noktayı değerlendirdi.
Gazete, gelişen ülkelerin para birimindeki değer kaybı, ithalatta ve yatırımlarında oluşan azalma şeklinde gelişen tehlikeli bir döngüye girdiğini belirtti.
İçinde Türkiye'nin de yer aldığı bu ülkelerin acilen yapısal reformları hayata geçirilmesi ve kamu harcamalarını artırarak büyümeyi desteklenmeleri gerektiği ifade edilen yazıda, şu ana kadar sadece Meksika ve Hindistan'da siyasi iktidarların reformlara ciddi biçimde ağırlık verdiği belirtildi.
Gelişen ülkelerin borçlanma ihtiyaçlarını asgari düzeye çekmek için kamu harcamalarını sınırladığı da ifade edilen yazıda, mali durumu uygun olan ülkelerin büyümeyi desteklemek için harcamalara hız vermesi gerektiği vurgulandı.
Yazıda, Dünya Bankası, Afrika Kalkınma Bankası ve Asya Altyapı Yatırımları Bankası gibi kurumların gelişen ülkelerdeki projelere finansman programlarını artırması gerektiği de belirtildi. Tedbirlerin alınmaması halinde piyasalardaki kötü gidişin çöküşe doğru gidebileceği sinyalleri verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hisseler bitiyor artık.20 Ağustos 2015 21:23

    bu gidişle 58.000 endeks yakındır.

  • rözer20 Ağustos 2015 13:19

    "Türkiye'nin de yer aldığı bu ülkelerin acilen yapısal reformları hayata geçirilmesi ve kamu harcamalarını artırarak büyümeyi desteklenmeleri gerektiği ifade edilen yazıda..." Doğru tesbit.Fakat seçim sonucu malum hükümet boşluğu oluştu.Komisyonlar bile kurulamadı.Bazı HDP'li Vekillerin dokunulmazlığı bile görüşülemedi,adamlar azdı ağzına geleni düşünmeden sallıyorlar.

  • KARTALY32320 Ağustos 2015 12:56

    birçok kendini akıllı sanan yurtdışı sermayesini çalıştıran akabinde yurtdışı bağlantılı birçok vatan haini borsayı manıpule ettiler.yatırımcıları uzaklaştırıp borsanın değer kaybetmesini yurtdışı sermayesinin yurt içinde entekrelenmesini sağladılar.akıllı olun leennn.yoksa 2012 yılından bu yana kazanımlar uzun vadede köleliğe dönüşecek

  • adem garip20 Ağustos 2015 12:33

    Suni fiyat hareketleri bunlar. Malınızı kaptırmayın.

  • hep spekülasyonlara aracı oluyorsunuz20 Ağustos 2015 12:31

    eurusd paritesinin 1.08 seviyesinin test etmesini nedeni yurt içi yabancı sermayenin yurt dışına çıkışı yani fed in parası akabınde tekrardan girişi sağlanmaya çalışılıyor...sadece fed değil şirket ortakları dahil

  • son20 Ağustos 2015 12:29

    son nokta 73.400 akilli olun.

  • turkiye20 Ağustos 2015 12:28

    ulkemiz cok guclu sikinti yok .dolar tamen spikloterlerin isi yarin dolar duser.borsa alir basini 98 olur hersey unutulur bu hep boyle olmustur.

  • hep hata yaptınız kerizler20 Ağustos 2015 12:27

    anlamıyormusunuz..sermaye araçlarını entekrelemek için her daim borsaya baskı dövizi değerlendirmek için de pozisyonlar acıldı.maksat döviz girişinin alınabilirliğini sağlamak

  • c220 Ağustos 2015 12:21

    siz satın gidin , bizim yerli babalarımız sizin sattıklarınızı catır catır topluyor, acaba ucuza mal alamıyorsunuz oyüzden mi cırpınıyorsunuz, doları 15 dkikada 2,92 den 3,00 cekiyonuz foreks piyasasında, çakallar havlamaya devam etsin burası kurtların mekanı akıllı olun burası TÜRKİYE ...!!!

  • KARTALY32320 Ağustos 2015 12:21

    nahh borsa çöker...ulenn borsada fiyatları aşağı çekebilmek için doldur boşalt yapıyorlar.akıllı gecinen ayılar.amaçlarıda acığa satımları kapatabilecek hisseyi alabilmek

  • ali20 Ağustos 2015 11:42

    adamlar doğru yazmış. 3 yıldır yapısal reform yapılmıyor. sadece avm yapmakla arsa alıp satmakla rezidans yapıp satmakla ülke ekonomisi büyümez

  • mk20 Ağustos 2015 11:03

    finacial times denen aşağılık gazete spekülatif haberlerle Türkiye ekonomisini çökertmeye çalışan bir gazetedir.Amacı Türkiyenin bölgede güçlü olmasını engellemek,ekonomisini zayıf göstererek gelmek isteyen yatırımcıların gelmesini engellemektir.

  • FİNANS20 Ağustos 2015 11:01

    Mecbur musun TRile ilgili yorum yapmaya ...

  • ede20 Ağustos 2015 10:29

    buna inanmıyorum artık yorumcular ne derse onun tersini yapalım arkadaşlar yogurdun kaymagını kendiler yiyior