E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda parti sona erdi---

Piyasalarda parti sona erdi

Piyasalarda parti sona erdi
21 Eylül 2015 - 10:04 borsagundem.com

Yaklaşık 10 yıldır süren paraya kolay erişim şimdilerde zorlaşmaya başladı

Yaklaşık on yıldır devam eden ve 2008'deki küresel kriz sonrasında özellikle ABD Merkez Bankası Fed'in faizleri sıfıra yakın seviyelere indirmesinin ardından hız kazanan 'piyasalardaki kolay para erişimi' döneminin sona yaklaştığına işaret edildi.

Fransız banka Societe General'in stratejistlerinden Kit Juckes, geçtiği son notta bu durumu 'parti sona erdi' tanımlamısıyla özetledi. Stratejist, piyasalarda bir süredir kolay para döneminin yaşandığını ancak bundan sonra yatırımcılar için işlerin biraz daha zorlaşacağını söyledi.
Juckes, "Parasal genişleme paketlerinin etkisiyle varlık enflasyonu yaşanırken sağlık yatırım geri dönüşleri döneminin süresi soluyor. Gelişen ülkeler yavaşlıyor. Avrupa'da ekonomik iyileşme tıkandı ve Fed küresel ekonomideki liderliğinde sıkıntı yaşadığına yönelik sinyaller veriyor. Bütün bunlar işleri zorlaştıracak, gerçekten zor bir hale getirecek" dedi.
Juckes, bu gelişmelerin eşliğinde, finansal kriz sonrasında neredeyse ralli halinde olan devlet tahvili getirilerinin azalacağını, borsalarda yatırım yapmanın maliyetinin artacağını ve dolardaki değerlenmenin devam edeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)