E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda petrol tedirginliği sürüyor---

Piyasalarda petrol tedirginliği sürüyor

Piyasalarda petrol tedirginliği sürüyor
12 Aralık 2014 - 19:38 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, düşük petrol fiyatları ile yön buluyor

ABD hisse senetleri, petrol fiyatlarının 60 doların altında kayıpları artırmasının ardından, gerilerken,emtia üreticileri Avrupa hisselerini 2012'den bu yana en kötü haftalık kayba yaklaştırıyor. ABD Hazine tahvilleri yükselirken, Avrupa devlet tahvil faizleri tüm zamanların en düşük seviyelerine geriliyor. 

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 10:07'de yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu. Endeks, 5 hafta üst üste yükselmesinin ardından, bu hafta yüzde 2.3 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.4 geriledi. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) yüzde 2.1'lik kayıpla varil başına 58.71 dolar oldu. 10 yıllık ABD tahvil faizleri 8 haftanın en düşük seviyesine geriledi. 30 yıllık Almanya tahvil faizi 6 baz puan kadar gerileyerek, yüzde 1.465 ile rekor seviyeye indi. Norveç kronu dolar karşısında 11 yılın en düşük seviyesine gerilerken, Rusya ülke tahvilinin teminat fiyatı 15. günde de yükseldi.

Petrolün ayı piyasasına düşüşü,  OPEC’in en büyük üç üyesi Suudi Arabistan, Irak ve Kuveyt’in Asya ihracatlarına en az 6 yılın en büyük indirimlerini sunmaları ile hızlandı. Bu durum petrol üreticilerine zarar verirken, bazı merkez bankalarında deflasyon endişelerini artırıyor. ABD’de istihdamın artması ile tüketiciler için para koşulları iyileşiyor. Fed ise faiz artırımının tarihi ile değerlendirme yapmaya hazırlanıyor.

Seul’deki Samsung Futures Inc. emtia analistlerinden Hong Sung Ki, “ABD, Hindistan ve Endonezya gibi ana petrol tüketicileri gerileyen petrol fiyatlarından fayda sağlayacak. Ancak Rusya ve Orta Doğu’daki ülkeler zarar görebilir. Deflasyon ile ilgili endişeleri olan Japonya ve Avrupa ülkelerinin daha agresif şekilde parasal genişlemeye gitme olanağı düşen petrol fiyatları ile yükseldi” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)