E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasalarda rekor üstüne rekor---

Piyasalarda rekor üstüne rekor

Piyasalarda rekor üstüne rekor
08 Nisan 2011 - 11:27 borsagundem.com

Altının onsu emtia ürünlerindeki yükselişin yarattığı enflasyon kaygısıyla 1.466 doları görerek yeni rekorunu kırdı

ECB'nin faiz artırmasıyla euro/dolar paritesi 1.44'ün üzerine çıkarak son 15 ayın en yüksek seviyesini gördü. Paritedeki işlemler bu seviyelerden geçmeye devam ediyor. İç piyasada ise euro/TL pariteye paralel hareketle 2.16'lı seviyelerde bulunuyor.
Küresel faiz artış eğiliminden uzak kalan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politikası ve hala bütçe konusunda anlaşılamamış olması, doları zayıflatmaya devam ediyor. Dolar/TL içerde 1.50'nin hemen üstünde bulunuyor.
YÜKSELEN PETROL ALTINA TALEBİ ARTIRDI
Bununla birlikte Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki siyasi tansiyonun petrol fiyatlarını yükseltmeye devam etmesi, küresel enflasyon kaygısını artırarak güvenli liman olan altına talebi artırdı.
Altının onsu gelen bu taleple 1,466 doları geçerek yeni rekorunu da kırmış oldu. Aynı şekilde gümüş de 40 dolarla son 31 yılın zirvesine tırmandı. İçeride ise cumhuriyet altını 488 lira, çeyrek altın ise 120 liradan satılıyor.
Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 123 üzerine çıkarak son 30 ayın zirvesine geldi. ABD tipi ham petrol de 111 doların üzerine gelerek son 30 ayın zirvesini test etti. Kahve, bakır, şeker gibi emtia ürünlerinde de alımlar gözlemleniyor.
Japonya depreminin ciddi hasar yaratmamış olmaması ve birçok merkez bankasından sonra ECB’nin de enflasyona kuvvetli şekilde vurgu yapması emtia ürünlerindeki yükselişi destekliyor.
Barclays Capital analistlerinden Yingxi Yu Reuters'a yaptığı değerlendirmede, "Emtia ürünleri bu yıl şimdiye kadar makro açıdan kötü gelen haberlerden pek etkilenmedi... Piyasalar, küresel ekonomide, gelişmekte olan ülkelerden daha çok gelişmiş ülkelerdeki toparlanmaya yönelik olumlu beklentiyle iyimser bir hava içinde bulunuyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)