E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda temkinli duruş var---

Piyasalarda temkinli duruş var

Piyasalarda temkinli duruş var
28 Kasım 2017 - 09:29 borsagundem.com

ABD'deki vergi reformuna ilişkin Senato oylaması öncesinde piyasalar karışık seyrediyor

Asya borsaları Çin hisselerinin art arda iki gündür düşüş kaydetmesiyle on yılın zirvesinden gerilerken, dolar vergi reformuna ilişkin önemli Senato oylaması öncesinde temkinli seyir izliyor. Beijing'in gölge bankacılık ve diğer riskli finansman yöntemlerine yönelik önlemlerini artırmasıyla yükselen tahvil getirileri Çin'de yatırımcı güvenini zedeledi. Çin anakara hisseleri endeksteki ağırlıklı hisselerdeki kazanımlarla 2017'de yüzde 22 yükseldi. Endeks bugün yüzde 0.3, Şanghay SSE Bileşik yüzde 0.2 geriledi. Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi geçen haftanın yüksek seviyesi olan 570.21 puandan yüzde 0.3 geriledi. Endeks Kasım ayını ekside bitirmeye hazırlanıyor. Avustralya borsası yatay seyrederken, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

DÖVİZ

Dolar yen karşısında gerileyerek iki ayın dip seviyelerinde kalırken, dikkatler ABD vergi reformuna ilişkin haftanın ilerleyen günlerinde yapılma ihtimali olan Senato oylamasına çevrildi. Yatırımcılar bugün Fed başkan aday Jerome Powell için yapılacak atama toplantısını bekliyorlar ve Fed'in para politikası görünümüne ilişkin daha fazla ipucu elde etmeyi umuyorlar. Bu senato toplantısı için hazırladığı ve Fed tarafından yayınlanan açıklamasında Powell, Fed'in kapsamlı krizle mücadele yetkisini kullanmasını savundu. Powell Fed'in mevcut para politikasına ilişkin yaptığı açıklamada "Faiz oranlarının biraz daha artırılmasını ve bilançomuzun kademeli olarak daraltılmasını bekliyoruz" dedi. Dolar yen karşısında 111.14'de seyrediyor. ABD vergi indirimleri uygulamasında yaşanabilecek muhtemel gecikmelere ilişkin endişeler ve tekliflerin zayıflaması olasılığı, son haftalarda doları baskı altında bıraktı. Cumhuriyetçiler, vergi tasarısının Senato versiyonunu muhtemelen Perşembe günü Senato'da oylamak için acele ediyorlar. Altı Cumhuriyetçi potansiyel olarak "hayır" oyu verecek gibi görülürken; Senato'daki Cumhuriyetçiler, yasayı geçmek için yeterli oy alamayacak gibi duruyor.

PETROL

Petrol fiyatları başlıca ham petrol üreticilerinin üretim kısıntısı anlaşmasının süresini uzatabileceğine ilişkin belirsizlik ve Keystone boru hattının yeniden faaliyete geçmesiyle arzda artış beklentilerinin yaşandığı bir ortamda geriledi. Brent ham petrolü yüzde 0.3 düşüşle varil başına 63.65 dolara geriledi. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı dün yüzde 1.4 gerildikten sonra bugün yüzde 0.6 düşüşle varil başına 57.76 dolara geriledi.

ALTIN

Altın fiyatları gerilese de, dün gördüğü altı haftanın zirvesine yakın seyrini sürdürürken; yatırımcılar Fed başkan adayı Jerome Powell için yapılacak atama toplantısını ve ABD vergi reformuna ilişkin haftanın ilerleyen günlerindeki olası oylamayı bekliyorlar. Spot altının ons fiyatı dün 1,299.13 dolar ile 16 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.1 düşüşle 1,293 dolara geriledi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,293.10 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)