E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda vergi reformu beklentisi sona erdi---

Piyasalarda vergi reformu beklentisi sona erdi

Piyasalarda vergi reformu beklentisi sona erdi
20 Aralık 2017 - 09:00 borsagundem.com

ABD'de oylanan vergi reformu tasarısının sıcaklığını kaybetmesi ile birlikte piyasalarda gevşeme başladı

Asya borsaları, ABD'deki vergi indirimi yasa tasarısına olan yatırımcı ilgisinin azalmasına paralel olarak düşüşle kapanan Wall Street'i izleyerek ekside açıldıktan sonra kayıplarını telafi ederek yatay seyrediyor. ABD Hazine tahvil getirilerindeki yükseliş ise doların değerini destekliyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi güne yüzde 0.2 düşüşle başladıktan sonra kayıplarını telafi ederek yüzde 0.06 artıda bulunuyor. ABD vergi indirimleri yasa tasarısı dün Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi. Ancak usulen bir hata nedeniyle tasarı üç maddesi çıkarılarak Senato'da oylanacak. Senato'da kabul edilmesi öngörülen tasarının ardından bugün tekrar Temsilciler Meclisi'nde oylanması ve Başkan Donald Trump tarafından imzalanarak yasalaşması bekleniyor. Yasa şirketlerin tabi olduğu vergiyi yüzde 35'ten yüzde 21'e indirecek. UBS tarafından yayımlanan raporda vergi indiriminin S&P 500 endeksindeki şirketlerin toplam kârını yüzde 9.1 artıracağı belirtilirken, bazı yatırımcılar bu kâr artışının zaten hisse fiyatlarına yansıdığını ifade ediyorlar. ABD Hazine tahvil getirileri yükselirken, 10 yıllık gösterge tahvilin getirisi yedi haftanın zirvesi olan yüzde 2.472'ye kadar çıktı. ABD piyasaları kapanışında yüzde 2.463'te bulunan getiri şu anda yüzde 2.451'de bulunuyor. Dolar endeksi ise düne kıyasla hafif yükselişle 93.464'te seyrediyor.

DÖVİZ

Dolar ABD'de vergi indirimleri de getirecek olan yasa tasarısının Temsilciler Meclisi'nde onaylanmasından ve Hazine tahvil getirilerindeki artıştan destek bulurken, Alman devlet tahvil getirilerindeki keskin yükseliş euronun değer kazanmasını sağladı. ABD Temsilciler Meclisi, vergi sisteminde 30 yıldır yapılacak en büyük değişiklikleri içeren yasa tasarısını dün kabul etti. Tasarı usülen yapılan bir hata nedeniyle Senato'da oylandıktan sonra onay için tekrar bugün Temsilciler Meclisi'ne gidecek. Dolar yen karşışında Cuma günü gördüğü dip seviye olan 112.035'ten uzaklaşmayı sürdürdü ve yüzde 0.1 yükselerek 112.95 yene çıktı. Ancak kazanımlar Japonya Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı para politikası kararı öncesinde sınırlı kaldı. Yatırımcılar Japonya'nın da ABD gibi para politikasını sıkılaştırmaya başlayacağının ipuçlarını verip vermeyeceğini izleyecek. Almanya'nın gelecek yıl daha fazla miktarda 30 yıl vadeli tahvil ihraç edeceğini dün açıklamasının ardından yükselen Alman devlet tahvil getirileri euroyu destekliyor. Euro, dün dolar karşısında yüzde 0.5 değer kazandıktan sonra bugün de yüzde 0.1 primle 1.1847 dolardan işlem görüyor.

PETROL

Petrol fiyatları ABD'deki ham petrol stokların gerileyeceği beklentisinden ve Kuzey Denizi'nde petrol taşıyan boru hattında devam eden arızadan destek bularak yükseldi. Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.17 artışla 63.91 dolara çıktı. ABD'de dün yayımlanan özel sektör verisi petrol stoklarının 15 Kasım'da sona eren haftada 5.2 milyon varil azaldığını gösterdi. ABD resmi verileri Enerji Enformasyon Ajansı tarafından bugün yayımlanacak. Dünya petrol fiyatları için gösterge olan Brent petrolü karışımında en büyük ağırlığa sahip olan ve Forties sahasından çıkarılan petrolün arzı boru hatlarındaki bir arıza nedeniyle 11 Aralık itibariyle kesildi. Hattı işleten şirket onarımın bu tarihten itibaren iki ile dört hafta arasında sürebileceğini belirtti.

ALTIN

Altın fiyatları doların değerini koruduğu ve işlem hacimlerinin düşük olduğu seansta hafif yükseldi. Altının ons fiyatı spot piyasada yüzde 0.2 yükselerek 1,263.65 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)