E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda yönü Doğu Akdeniz'deki durum belirleyecek---

Piyasalarda yönü Doğu Akdeniz'deki durum belirleyecek

Piyasalarda yönü Doğu Akdeniz'deki durum belirleyecek
31 Ağustos 2020 - 09:46 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Doğu Akdeniz’deki gerilimin durumuna göre piyasanın negatif ya da pozitif seyir izleyebileceği beklenmektedir

Cuma gününe pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken günü %0,76 düşüşle 1.100,55’den kapattı. Yurtdışı borsalar günü karışık bir seyirle kapatırken, BIST negatif ayrışma ile günü satıcılı kapattı. Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile yaşanan gerginlik devam ederken, AB’nin yaptığı toplantı sonrası Türkiye’ye yaptırım uygulamayı düşünebiliriz açıklaması sonrası endeks negatif ayrışarak satışlarla karşılaştı.

DXY endeksindeki değer kayıpları sonrası EM para birimleri dolar karşısında güçlü değer kazanırken, gün için EM para birimlerine paralel değer kazanan TL negatif haber akışı sonrası değer kazancını geri verirken, TL sepeti günü sınırlı değer kaybı ve negatif ayrışma ile kapattı. Doğu Akdeniz’deki gerilimin tırmanarak devam etmesi durumunda kısa vadede BIST’te ve TL’deki negatif ayrışma devam edebilir. Sorunun diyalogla çözülme konusunda adımlar atılması durumunda ise TL varlıklarda ve
BIST’te kısa vadeli güçlü değer kazançları oluşması beklenmektedir.

Kurlardaki düşüşün devamı ise bankacılık hisselerinde tepki alımlarını tetikleyebilir. Global risk alma iştahı güçlü görünümünü devam ettirirken, endişe endeksi olarak adlandırılan VIX endeksi 23 seviyelerinde ve endeksin 26-28 bandının üzerine yönelmesi tarihi zirve seviyelerde olan ABD borsalarında kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir. Bugün yurtiçinde 2.Ç büyüme verisi takip edilecek.

Ortalama tahminler yıllık %10-12 arasında bir küçülme beklendiğine işaret ediyor. Beklentilerden zayıf veriler moralleri bozarak endekste özellikle sanayi hisselerinde satış baskısına neden olabileceği gibi beklenti altı bir küçülme verisi tepki alımlarını tetiklemesi beklenir. Bugün İngiltere piyasaları kapalı olacağı için işlem hacmi kısmen düşük kalabilir. ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST’in Cuma akşam kapanışına göre artıda seyrederken, Asya borsaları iyi gelen verilerle birlik haftaya alıcılı eğilimle başladı. Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması ve gün içinde zayıf dalgalı seyrini devam ettirmesi beklenmektedir.

Şeker Finansal’da yüklü ortak satışı

 

Şeker Yatırım o hisseyi 'TUT'tan 'AL'a çevirdi

 

BIST 100'de bugün en çok Şekerbank kazandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)