E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda yükseliş hız kesti---

Piyasalarda yükseliş hız kesti

Piyasalarda yükseliş hız kesti
14 Temmuz 2016 - 07:27 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, petrolün 45 dolar civarında seyretmesi ve teşviklerin ayrıntılarının beklenmesi ile birlikte son dönemdeki hızını kaybetti

Asya hisse senetlerini en son Nisan ayında gördüğü seviyelere yükselten ralli, yatırımcıların, şirket karlarının gelmeye başladığı bir ortamda, Japonya'nın teşvik planlarına ilişkin detayları beklemeleri ile birlikte yavaşlama işaretleri gösteriyor. Petrol ihraç eden ülkelerin para birimleri, petrolün iki ayın en düşük seviyesini gördükten sonra yükselmesi ile birliktegüç kkazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, ABD ve Avrupa'da hisse senetlerinin son seansta teklemeye başlamasının ardından, bu haftanın en düşük kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Japonya'da Topix Endeksi, Japonya'nın, merkez bankasının hükümetin harcamalarını doğrudan fonladığı, helikopter para olarak adlandırılan uygulamaya geçebileceği spekülasyonuna bağlı oalrak, yükselişini dördüncü güne taşıdı. Avustralya doları, istihdam veriisinin tam zamanlı istihdamın arttığını göstermesinin ardından değer kazandı ve ham petrol varil başına 45 dolar civarında seyretti. Sterlin, İngiltere'nin faiz indirimine gideceğine ilişkin beklentilerle dalgalanırken, Avustralya tahvilleri yükseldi.

Tokyo Borsası hisse senetler, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin mali teşvik paketi tahhüdü sonrası, Asya hisse senetlerinde bu hafta görülen yükselişlere öncülük etti. Kabine şefi Yoshihide Suga, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, helikopter para uygulamasının düşünülmediğinisöyleyerek, Sankei gazetesinde çıkan haberi yalanladı. ABD Hisse senetleri rekor zirvede ve yatırımcılar, beklenenden daha iyi çıkan ekonomik verilerin ABD'nin büyük şirketlerinin düşen karlarını destekleyip desteklemediğine bakıyor.

Sydney'de Shaw and Partners Ltd. kıdemli yatırım danışmanı James Audiss, "Piyasa, son dönemdeki hızlı yükselişin ardından biraz yoruldu," dedi ve "Yatırımcılardaki ürkeklik sürüyor ve beklentinin değişmesi çok zaman almayacak. Japonya'da helikopter para konusunun yeniden gündeme gelmesi ile birlikte, yen-dolar paritesini oldukça yakından izliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Güney Kore'de merkez bankası Perşembe günkü toplantısında, Bloomberg'in anketine katılan 20 ekonpmistin tümünün beklentisine paralel olarak, rekor düşük seviyede bulunan gösterge faizi değiştirmedi. Singapur ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde büyümesini, ilk çeyrekteki yüzde 0.2'den yüzde 0.8'e hızlandırdı. Asya'da kar açıklayacak şirketler arasında Fast Retailing Co. ve Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. yer alırken, ABD'de JPMorgan Chase & Co. ve BlackRock Inc. karlarını açıklayacak.

Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:48'de yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)