E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalardaki düşüşün nedeni o mu?---

Piyasalardaki düşüşün nedeni o mu?

Piyasalardaki düşüşün nedeni o mu?
06 Şubat 2018 - 08:32 borsagundem.com

Küresel piyasalar satış dalgasıyla sarsıldı. Piyasalardaki yükselişi destekleyen faktörlere olan güvenin zedelenmesi düşüşü getirdi

Asya borsaları ve ABD borsası vadeli işlemleri, yatırımcıların piyasaların yükselişini destekleyen faktörlere olan güveninin zedelenmeye başlamasıyla Wall Street'in 2011'den bu yana en büyük düşüşünü kaydetmesinin ardından geriledi. ABD'nin S&P 500 endeksi vadeli kontratları yüzde 2.5 düşüşle yaklaşık dört ayın dip seviyesine geriledi ve bir haftadan uzun süre önce gördüğü rekor seviyenin yüzde 12 altında bulunuyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 3.5 gerileyerek bir ayın dip seviyesini gördü. Bu endeksin bir buçuk yıldan uzun süredir kaydettiği en büyük düşüşü. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 5.6, Tayvan hisseleri yüzde 5.3 geriledi. Avustralya borsası yüzde 3 ile Ekim'den bu yana en düşük seviyesine gerilerken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 3 geriledi. Bu düşüşler ABD borsalarının son derece oynak işlem hacimlerinde gerilemesinin ardından geldi. Dow endeksi yatırımcıların artan tahvil getirileri ve yükselen enflasyonla mücadele etmeleriyle yaklaşık 1,600 puan gerileyerek tarihindeki en büyük gün içi düşüşü kaydetti.

DÖVİZ

Dolar, küresel hisse senetlerindeki sert düşüşün endişelenen yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaştırmaya başlaması ve nispeten güvenli dolara yöneltmesinden destek buldu. Dolar, riskten kaçınma dönemlerinde güvenli liman olarak bilinen yen hariç birçok para birimi karşısında değer kazandı. Dolar yen karşısında ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirilerinin 11 baz puan düşüşle 2.685'e gerilemesinin baskısıyla yüzde 0.3 düşüşle 108.73'e geriledi. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks 89.610'da bulunuyor. Hisse senetlerindeki satış baskısının artmaya başladığı Cuma gününden bu yana endeks yüzde 1.1 değer kazandı. Euro Ocak sonunda gördüğü üç yılın zirvesi olan 1.2538 dolardan yüzde 0.7 geriledikten sonra 1.2370 ile yatay seyrediyor.

PETROL

Petrol fiyatları Wall Street'in tarihindeki en büyük güniçi düşüşlerden birini kaydetmesinin ardından küresel finansal piyasaların gerilemesiyle, dünkü kayıplarını artırarak yüzde 1'den fazla geriledi. Brent ham petrol vadeli fiyatu yüzde 1.1 düşüşle varil başına 66.88 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Fed'in bu yıl daha fazla faiz artırımı yapacağı beklentileri altın piyasasını baskı altında bırakmasına rağmen, altın fiyatları küresel hisset senetlerindeki düşüşün yatırımcıları altın gibi güvenli limanlara yöneltmesiyle yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.4 artışla 1,345.12 dolara yükseldi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)