E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalardaki hızlı yükseliş iyiye işaret mi?---

Piyasalardaki hızlı yükseliş iyiye işaret mi?

Piyasalardaki hızlı yükseliş iyiye işaret mi?
03 Mart 2020 - 13:31 borsagundem.com

Küresel piyasalar keskin yükselişlerin ardından korona virüsüyle beraber sert düşüşlere sahne olmuştu. Pazartesi günkü %4'lük anî yükseliş iyi bu açıdan bakıldığında iyi bir gösterge değil

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şunu hatırlamak gerekiyor ki küresel borsalardaki ani düşüş ani bir yükselişin sonrasında geldi. Piyasaların bu derece heyecanlanması için çok az sebep var. Zira yükselmelerin hızlanması için bir adım önceki düşüşün de hızlı olması gerekiyor.

Bloomberg yazarı John Auters bu noktada Lehman Brothers krizini hatırlatıyor. S&P’nin 2. Dünya Savaşı sonrası hızlı yükselişin ardından en çok yükseldiği gün 13 Ekim 2008 tarihinde %11,8’le yaşandı. Bu yükseliş Lehman Brothers’ın çökmesini takip eden süreçte gerçekleşti. O tarihin sonunda satın alan herkes, endeks beş ay sonra dibe vurmadan önce yine %27'lik bir satış daha yapmak zorunda kaldı.

Bu durumun nasıl gerçekleştiğini görebilmek için para piyasalarına da bakmak gerekiyor. ABD borsalarındaki sert yükseliş doların zayıflamasıyla da ilişkiliydi. Bu yükseliş dünya piyasalarında cevap bulmazken Amerika’da oldukça güçlü bir hisse senetleri piyasasına yol açmıştı. Şu anda da para piyasalarında bir zayıflama var fakat bu zayıflama bu sefer euroda.

Bugün Amerikan borsaları önceki haftaları aratsa da iyi bir gün geçirdi. Para birimlerinin zayıflığının bu yükselişle birden fazla ilişkisi var. S&P’nin gün sonu gelirinin yanında düşük dolar aynı zamanda faizlerdeki keskin hareketlerin de sonucu.

ABD borsaları faiz indirimi beklentisiyle sert yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)