E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalardaki olumlu hava dağılıyor mu?---

Piyasalardaki olumlu hava dağılıyor mu?

Piyasalardaki olumlu hava dağılıyor mu?
13 Eylül 2013 - 09:43 borsagundem.com

Küresel piyasalarda hafta başından beri devam eden pozitif hava, ABD'den gelen Suriye açıklaması ile dağılmaya başladı

Küresel piyasalarda hafta başından beri devam eden pozitif hava, dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Suriye'nin verdiği sözler yeterli değil" söylemi ile kısmen de olsa dağılırken, Suriye ile ilgili görüşmelerin bugün de devam etmesi bekleniyor.
Dün ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre'de bir araya geldikten sonra yaptıkları basın açıklamasında, Kerry'nin açıklamaları Suriye’ye olası operasyon tedirginliğini artırdı. Kerry’nin görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında "Suriye rejiminin verdiği sözler bize göre yeterli değil. Rusya'nın planı zaman kısıtlamasına uyularak uygulanmalı ve eğer uygulanmazsa sonuçları olmalı" ifadelerini kullanması piyasalarda tedirginliği artırırken, görüşmelerin devam edecek olması negatif etkiyi sınırlıyor.
ABD'de Dow Jones endeksi dün günü yüzde 0,17 oranında düşüşle 15.301 puandan tamamlarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,36, Nasdaq bileşik endeksi yüzde 0,24 oranında değer kaydetti. Dün ABD'de açıklanan haftalık işsizlik başvurularının beklentilerden çok düşük gelmesi piyasalarda ilk anda sert bir dalgalanmaya neden olsa da veriyle birlikte Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı, veri toplanmasında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle sonucun eksik olduğu açıklamasıyla veri piyasalar tarafından göz ardı edildi.
Avrupa tarafında ise dün açıklanan temmuz ayı sanayi üretiminin yüzde 1,5 ile beklentilerden az daralmasına rağmen hisse senedi piyasalarında kar satışlarının hakim olduğu görüldü. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,02 oranında düşüşle tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,30 geriledi. İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise günü yüzde 0,01 oranında yükselişle tamamladı. Analistler, bugün Avro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısından çıkacak haber ve açıklamaların takip edileceğini belirtiyor.
Yurtiçinde ise Kerry ve Lavrov'un açıklamaları öncesinde kapanan Borsa İstanbul'da, dün açıklanan cari işlemler açığı verisinin beklentileri aşmasına rağmen alıcılı seyrin devam ettiği görüldü. BIST 100 endeksi günü analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 72.500 seviyesinin üzerinde 72.722 puandan tamamlarken, gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9'a kadar geriledi.
Analistler, bugün Asya borsalarında görülen hafif de olsa satıcılı seyir ve dolar endeksinin yükselişi nedeniyle Borsa'nın güne negatif başlayabileceğini ifade ederek, BIST 100 endeksinin 71.500 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini, olası yükselişlerde ise 74.000 seviyesindeki güçlü direncin gündeme gelebileceğini kaydediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
10.00 Türkiye, temmuz ayı sanayi ciro endeksi
12.00 Avro bölgesi, 2. çeyrek istihdam
14.30 Türkiye, TCMB eylül ayı beklenti anketi
15.30 ABD, ağustos ayı ÜFE
15.30 ABD, ağustos ayı perakende satışlar
16.55 ABD, Michigan eylül ayı güven endeksi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)