E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalardan 7,3 milyar dolar çıktı---

Piyasalardan 7,3 milyar dolar çıktı

Piyasalardan 7,3 milyar dolar çıktı
13 Mayıs 2016 - 11:21 borsagundem.com

Bu hafta küresel piyasalarda 7,3 milyar dolar çıktı. Küresel borsalarda üst üste beşinci haftada da satış yaşandı...

BORSAGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER

Küresel piyasalarda bu hafta kara bulutlar hakimdi. Yatırımcılar dünya genelinde hisse senetlerinin dip seviyelere ineceği endişesiyle satışa geçti. Borsalarda adeta dev bir satış dalgası yaşandı.

ABD’li yatırım bankası Jefferies’e göre, küresel borsalarda üst üste beşinci haftada da satış yaşandı ve borsalardan 7,3 milyar dolarlık satış yaşandı.

AVRUPA DARBE YEDİ

Araştırmaya göre en fazla çıkış Avrupa borsalarında yaşandı. Bu alandan çıkış 3,1 milyar dolar oldu ve Avrupa borsalarındaki satış dalgası 11’inci haftasına girdi. Jefferies analistlerine göre bu oran Eylül 2007’den bu yana görülen en uzun satış süreci.

JAPONYA’DAN DA BÜYÜK ÇIKIŞ YAŞANDI

Yatırımcılar Japon borsalarından 4,9 milyar dolar çektiler. Bu kararda Japonya Merkez Bankası’nın Nisan ayında faizleri değiştirmemesinin etkisinin olduğu ifade edildi.
Analistler Japonya’dan daha fazla parasal genişleme adımının gelmesini bekliyor.

ABD’DE DE ETKİLENDİ

ABD borsaları da borsalardaki çıkıştan etkilenen endeksler arasında yerini aldı.
Wall Street’te geçen hafta 1,8 milyar dolarlık satış yaşandı. Diğer yandan Morgan Stanley, gelişen ülke borsalarında geçen yıl Eylül ayından bu yana en büyük satışın yaşandığına işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dünya gidişatına dikkat etmeli13 Mayıs 2016 13:39

    dünyada insanların alım gücü azalmakta,iş piyasaları düşmekte,gelirler reel düşmekte,şirket karları da düşmekte ise global büyüme durmuştur ve 2008 abd krizine benzerlik başladı dikkat etmeli analizlerde.

  • koy sağlam yere parayı yani bankaya faize.13 Mayıs 2016 13:31

    hala anlayamadı kerizler,ab,japonya,çin ekonomisi kötüye gitmekte banka batışları varken,rusya ve çevresi duman olmuş, insanlar işsizlikten kıvranırken küresel piyasa mı olur koyun parayı bankaya uyanık olmalı artık.