E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaları Bernanke fiyatladı---

Piyasaları Bernanke fiyatladı

Piyasaları Bernanke fiyatladı
18 Temmuz 2013 - 08:54 borsagundem.com

Fed Başkanı Bernanke'nin teşviklerin azaltılacağı endişelerini gevşetmesinin ardından tahviller değerlendi

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke'nin teşviklerin azaltılacağı endişelerini gevşetmesi sonrasında tahviller yükseldi; 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisi 4. gününde de düştü. Çin hisseleri 2. gününde de değer kaybetti ve Avustralya doları da tüm önemli para birimleri karşısında zayıfladı.
ABD Hazine tahvillerinin faizi çarşamba günü yüzde 2.46'dan 3 Temmuz'dan bu yana en düşüğünü test etmesinin ardından 1 baz puan düşerek Tokyo saati ile 12:55'te yüzde 2.48'de seyretti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 kaybetti; MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.1 düştü. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri, endeksin dün kapanışta yüzde 0.3 yükselmesinin ardından bugün yüzde 0.1 gerledi. Asya genelinde tahviller değerlenirken, Avustralya doları, ABD doları karşısında yüzde 0.7 değer kaybetti; mısır ise yüzde 0.9 düştü.
Bernanke dün Fed'in varlık alımlarının önceden belirlenmiş bir doğrultuda olmadığını ve hatta ekonomik şartların gerektirmesi hâlinde genişletilebileceğini söyledi. IMF, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin yıllık değerlendirmesinde Çin'in bu yıl ekonomisinin beklentinin altında kalma riskinin arttığını belirtti. Intel Corp., kişisel bilgisayar pazarındaki düşüşün etkisiyle beklentilerin altında satış tahmininde bulundu.
Fed başkanının kuğular ve şahinler arasında kusursuz bir denge kurduğunu belirten IG Markets Ltd.'ın piyasa stratejistlerinden Evan Lucas, "Piyasayı mutlu edecek bir dil kullandı. Açıklamalar birçok kişiyi rahatlatacak ve risk iştahı da artacak" yorumunda bulundu.
ABD'nin haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi bugün yatırımcıların Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programının görünümünü değerlendirmesine yardımcı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)