E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaları 'İş' toparlayacak---

Piyasaları 'İş' toparlayacak

Piyasaları 'İş' toparlayacak
11 Mayıs 2011 - 09:29 borsagundem.com

Son önemli banka bilançosu olan İş Bankası'nın ardından gösterge endekste satış baskısının sona ereceği bekleniyor

Avrupa borsalarının Yunanistan ve şirket bilançoları bahaneleriyle artıda olması, Asya Pasifik tarafında faiz artırımı baskısına karşılık diğer dataların pozitif gelmesi, vadeli borsaların artı tarafta seyretmesi nedenleriyle IMKB-100 endeksinin bugüne 67.360 (+100 puan) civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Çin'de dün sabah açıklanan ticaret verilerinin tahminlerden iyi gelmesinin yanı sıra ABD'li şirketlerin güçlü gelen 1.çeyrek sonuçları, Yunanistan'la yeni bir anlaşma yapılabileceğine dair beklenti yaratılmasının özellikle Avrupa bankacılık hisselerine getirdiği yükselişler, Deutsche Post ve InterContinental Hotels'in tahminlerden iyi gelen bilançolarının Avrupa Borsalarını %1'in üzerinde artıya taşıması ve teknik analize dayalı hareketler, dün ABD borsalarının günü %0.7 civarında değer kazancıyla tamamlamasına sebep oldu. Bu sabah ise, Çin'de yayınlanan tüketici enflasyonunun beklentilerden hafif yüksek gelmesinin Çin Merkez Bankası'nın faiz artırımına ve/veya parasal sıkılaştırmaya gideceği beklentilerini artırmasına karşılık yine Çin'de yayınlanan perakende satışlar ve yatırım verilerinin büyümeye devam etmesi, Güney Kore'de işsizlik oranının gerileme kaydetmesinin ülkenin para birimi olan won'un değer kazanmasına neden olması, Cuma günü yayınlanacak olan Euro Bölgesi büyüme verisinin güç kazandığının tahmin edilmesi, bu sabah Asya Pasifik borsalarının hafif artıda seyretmesine yol açıyor.
Hazine ihalelerinde faizlerin yükselmesi ve bankacılık sektörü hisselerine satışlar gelmesiyle dünü %1 ekside tamamlayan IMKB-100 endeksinde bugün Mart ayı ödemeler dengesi raporu (cari açık) ile ABD'deki dış ticaret dengesi veri bazındaki etkili haber akışı olacaktır. Bunun yanı sıra, Cuma günü akşamına kadar yayınlanacak yaklaşık 65 - 70 civarındaki şirket bilançosu ile Avrupa piyasalarındaki gelişmelerin etkili olacağı gün içinde özellikle İş Bankası'nın (hangi gün açıklanacağı belli değil) bilançosunun gelip gelmeyeceği / nasıl geldiği izlenecektir. Son önemli banka bilançosu olan İş Bankası'nın ardından gösterge endekste satış baskısının sona ereceğini ve endeksin tekrardan toparlanma eğilimine girmeye çalışacağını öngörüyoruz. Garanti Bankası'ndaki 52 milyon adet hisse satışının aralıklarla endeks üzerinde baskı kurma ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.
Destekler: 67.300 - 66.500, Dirençler: 68.200 - 69.000 - 70.000 - 71.000
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ECILC, EKGYO 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)