E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların beklediği veri açıklandı---

Piyasaların beklediği veri açıklandı

Piyasaların beklediği veri açıklandı
22 Ekim 2013 - 15:20 borsagundem.com

Piyasaların merakla beklediği ABD Eylül ayı tarım dışı istihdam raporu açıklandı

İki haftadan uzun süre kepenk kapatmak zorunda kalan ABD hükümeti Eylül ayı tarım dışı istihdam verisini gecikmeli olarak açıkladı. Verilere göre ABD'de Eylül ayından istihdam 148 bin kişi arttı. Beklentiler istihdamın 180 bin kişi artması yönündeydi. Ülkedeki işsizlik oranı yüzde 7,2'ye geriledi.

İşsizliğin yüzde 7.3'te kalması bekleniyordu. İstihdam artış hızındaki yavaşlama ekonominin ivme kaybettiğine işaret ederek ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aylık tahvil alım miktarını azaltmama kararını destekliyor. Daha önce 169 bin olarak açıklanan Ağustos ayı tarım dışı istihdamdaki artış 193 bine revize edilirken, yüzde 7.3 olarak açıklanan işsizlik oranında revizyon yapılmadı.

ABD TAHVİLLERİ DÜŞTÜ
Verinin ardından ABD'nin 10 yıllık hazine tahvilleri yüzde 2,54'e indi.

DOLAR GERİLEDİ
Beklenenden kötü gelen istihdam verisinin ardından Euro/dolar paritesi 1,3749 ile Kasım 2011'den bu yana en yüksek düzeye ulaştı. İç piyasada ise dolar 1,98 seviyesinden 1,97'ye geriledi.

FED POLİTİKASI İSTİHDAMA BAĞLI
İşsizlik rakamları, ABD Merkez Bankası Fed’in varlık alımlarının devamı açısından kritik önem taşıdığı için yakından takip ediliyor. Fed, daha önceki açıklamalarında işsizliğin yüzde 6,5 seviyesine inmesinin aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını durdurmak için yeterli olacağını söylemişti. Fed, ABD’nin kepenk kapatması ve borç tavanı sorunları sırasında bile piyasaların rahatlama kaynağı oldu. ABD Merkez Bankası’nın bu karışıklıklar arasında varlık alımını azaltmayı erteleyeceğine inanan yatırımcılar Wall Street’te yükselişlerin devam etmesini sağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir22 Ekim 2013 16:47

    veriye ne bakıyon, bundan öncekide 169 du adam 196 revize etmiş ,ondan öncekinide gene revize etmişti bu veriyide gelecek ay bakarsı 250 revize eder işsizlik oranınıda 7,2 indirmiş istihdam oranı ne olaursa olsun düzenli bi düşüş sürüyo

  • eskiden22 Ekim 2013 16:39

    eskiden iyi verilere çıkardı borsa şimdi kötü verilere garip oldu dünya ekonomisi aman fed amca musluğu kapama diyorlasr yani reel ekonomi varsın batsın.

  • pd/dd=1'den küçükler cazip o...22 Ekim 2013 16:03

    sıfır maliyetle dolar basıyor ve piyasalarda kullanıyorlar niye azaltsınlar ki,bas bas paraları leyleya gibi bas bas dolarları al al dünyadan varlıkları bedavaya.borsalarda uzun sürecek yukarı ivmeye devam eder,bist yeni yılda 90bini geçer diyorum kendimce.