E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların bir ayağı çukurda---

Piyasaların bir ayağı çukurda

Piyasaların bir ayağı çukurda
18 Kasım 2014 - 08:00 borsagundem.com

Milyarder Wilbur Ross, küresel mali piyasaların jeopolitik krizler ve deflasyonist risklerin gölgesi altında “bir ayağı çukurda” yaşadığını söyledi

Özel sermaye şirketi WL Ross & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Wilbur Ross, CNBC’ye verdiği mülakatta  "Yatırımcıların alternatifi yok.  Herkes sabit uzun vadeli sabit getiriden ölümüne korkuyor çünkü faizlerin yükselecek, kısa vadeli sabit getirili ürünlerden verim alınamayacak, emtia fiyatları aşağı yönlü hareket edecek. Dolayısıyla eğer bir sanat eseri falan satın almak istemiyorsanız paranızı nereye yatıracaksınız” dedi.

Küresel büyüme endişelerinin yükseldiği Ekim’de görülen sert satışlar ve oynaklık ile karşılaştırıldığında Kasım şimdiye kadar küresel hisse senedi piyasaları için sakin bir ay oldu. Ekim ortasında piyasalarda yaşanan düşüşten sonra son otuz gün içinde FTSE100 yüzde 7,4, S&P 500 ve Dow Jones neredeyse 10 ve Nasdaq yüzde 11 üzerinde kazanç getirdi. 

Wilbur Ross, bu yılın başlarında CNBC’ye yaptığı açıklamada cazip hisse senedi değerlemelerine istinaden şirketinin alımlardan altı kat fazla satış yaptığını söylemişti. Ross, büyük bir felaket geldiği için değil fırsatlardan yararlanmak istedikleri için piyasaları çok güçlü olduğunda satış yaptıklarını belirtmiş, bununla beraber jeopolitik risklerin hala belirgin şekilde piyasayı rayından çıkarma riskinin olduğunu da sözlerine eklemişti. Jeopolitik endişelerin yıllar içinde hep masada olduğunu kaydeden Ross, deflasyonun sorununun yeniden başlaması konusunda daha çok endişe edilmesi gerektiğini belirtmişti.

Ross, Şangay-Hong Kong borsalarının birbirine bağlanmasının ardından Çin hisse senedi piyasasının getiri için gözden geçirilecek bir alternatif olduğunu söyledi. Wilbur Ross; “Çin hisse senedi piyasası çok ilginç bir pazar olacak. Çin'de durgunluk endişe yaratsa da şimdi Şangay ve HongKong borsaları arasındaki bağlantı, vergi avantajları ve diğer yararlar düşünüldüğünde tekrar göz atmakta fayda olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ross, İngiliz ekonomisinin beklentileri konusunda pek iyimser olmadığını ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının çok kötü bir fikir olduğunu kaydetti.

İngiltere'nin AB'deki yeri sorunu artık 2015’deki genel seçimler ve 2017 yılındaki olası referandum öncesi en büyük konu oldu. 

Ross, petrol üreticilerinin kısa süre sonra üretimi azalttıklarında petrol fiyatlarının toparlanacağını söyledi. Wilbur Ross, zenginliği daha çok enerji ihracatına dayanan Rusya’nın petrol fiyatları hakkında en çok endişe edecek ülke olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)