E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü Fed'de---

Piyasaların gözü Fed'de

Piyasaların gözü Fed'de
12 Eylül 2014 - 08:13 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in gelecek haftaki toplantısı öncesi ABD faizlerine ilişkin beklentileri fiyatlıyor

Dolar, Fed'in gelecek hafta gerçekleştireceği toplantı öncesi, yatırımcıların ABD'nin faiz görünümünü değerlendirmeleri ile birlikte Kasım ayından bu yana en hızlı haftalık kazancına doğru yönelirken, değerli metaller geri çekildi. Asya hisse senetleri, Çin'in kredi verisi sonrası satış apğırlıklı seyrederken, altın geriledi ve buğday değer kaybetti. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Tokyo saati ile 12:28'de, yüzde 0.1 yukarıda seyrederken, yen dolar karşısında altı yılın en düşük seviyesi yakınında seyretti. Altın yüzde 0.5 düştü ve Mayıs ayından bu yana en büyük haftalık kayba yöneldi. Gümüş yüzde 0.9 geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kaybetti ve son dört yılın en uzun süreli kayıp dönemini gerçekleştirmeye yönlendi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları fazla değişmedi. Buğday 2010 yılından bu yana en düşük seviyesi yakınındaydı.

ABD para birimi, ABD'de ekonomik verilerin Fed'in faizleri beklenenden daha önce artırabileceği spekülasyonunu güçlendirmesi ile birlikte, son dört haftada ralli yaptı. Çin'de toplam finansman ve para arzı büyüme verileri tahminlerin gerisinde kalırken, 700 milyar yuan çıkması beklenen yeni krediler Ağustos ayında 702.5 milyar yuan (114.5 milyar dolar) seviyesinde gerçekleşti. Bugün Euro Bölgesi sanayi üretimi verileri açıklanacak ve Rusya'ya uygulanacak olan yeni yaptırımlar devreye girecek.

Singapur'da Barclays Plc. Asya-Pasifik döviz strateji müdürü Mitul Kotecha, "ABD faizlerine ilişkin beklentiler konusunda oldukça önemli bir değişim var," dedi ve "Yüksek ABD faizleri ile birlikte, ABD verilerinin göreceli iyi performansı, doların yukarı yönde hareket etmesine yardımcı oluyor. Şimdilerde ABD para politikası ile Avrupa ve Japonya'nınkiler arasında gerçek bir zıtlık var" şeklinde görüş bildirdi. 

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bu hafta 10 baz puan yükseldi ve bugün yüzde 2.56 ile 1 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Avustralya'nın 10 yıllıkları bugün üç baz puan yükselerek yüzde 3.64'e geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)