E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasaların gözü 'Fed'de!---

Piyasaların gözü 'Fed'de!

Piyasaların gözü 'Fed'de!
19 Haziran 2013 - 08:46 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler Fed'in bugün vereceği işaretlere çevrildi

Japonya'da hisse senetleri, ABD'nin parasal teşviklerinin geleceğine ilişkin ışık tutabilecek Fed toplantısının sonuçları öncesi, ihracatın 2010 yılından bu yana en hızlı artışını göstermesinin ardından, son bir haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, Malezya para birimi ringgit zayıfladı.
Topix Endeksi Tokyo sati ile 13:01'de yüzde 1.2 yukarıda seyrediyordu ve MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki yüzde 0.5'lik artışa destek oldu. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, Asya'nın en büyük ekonomisinde kredi daralmasının kötüleştiğine ilişkin işaretlerle birlikte yüzde 1.3 geriledi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin dün New York'ta yüzde 0.8 yükselmesinin ardından, yüzde 0.2 düştü. Ringgit dolar karşısında yüzde 0.3 düşerken, buğday değer kaybetti ve petrol dokuz ayın zirvesi yakınlarında seyrediyor.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin 22 Mayıs'ta, ABD ekonomisini desteklemeyi amaçlayan varlık alım programının daraltılabileceği işaretini vermesinden bu yana, küresel hisse senetlerinin toplam değerinde 2 trilyon doların üzerinde erime meydana geldi. Bernanke bu akşam, faiz kararının açıklanmasının ardından, basın mensuplarına açıklama yapacak. Japonya'nın ihracatı Mayıs ayında, yenin değer kaybetmesi ve ABD'ye ihracatın sıçrama yapmasının etkisi ile, 2010 yılından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. Bu durum, Başbakan Shinzo Abe'nin dünyanın en büyük üçüncü ekonomisini güçlendirmeye yönelik kampanyasını destekliyor.
Auckland'da Tyndall Investment Management Ltd. fon yöneticisi James Lindsay, "Fed toplantısı açık bir şekilde, son birkaç haftadır, küresel anlamda en önemli konulardan biri oldu," dedi ve "Fed'in bu kadar tepki almayı istediğini sanmıyorum. Çok ılımlı olduğu düşünülen yorumlar, tahvillerde, kurlarda ve Hisse senedi piyasalarında büyük çaplı değişikliklere neden oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)