E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü kulağı ABD'de---

Piyasaların gözü kulağı ABD'de

Piyasaların gözü kulağı ABD'de
05 Temmuz 2013 - 06:51 borsagundem.com

Bugün piyasada gözler ABD’den gelecek Haziran işsizlik verisinde...

Piyasalar bugün 15.30’da gelecek Haziran ayı tarım dışı istihdam verisine odaklanmış durumda. ABD’de tarım dışı istihdamın Haziran’da 165 bin artmış olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam, 175 bin olarak gerçekleşen Mayıs ayı tarım dışı istihdam artışının altında.
ABD’de işsizlik şu anda yüzde 7,6 seviyesinde. İşsizliğin yüzde 7,5’e düşmesi tahmin ediliyor.
ABD’de işsizlik rakamlarının önemli olmasının en büyük nedeni ABD Merkez Bankası Fed’in geçen ay ülke ekonomisine tahvil satın alarak sağladığı desteği işsizlik rakamlarına bağlı olarak çekebileceklerini açıklamış olması.
Fed’in tahvil satın alma programını tamamen sonlandırmak için yüzde 6,5 işsizlik oranı hedefi var.
Ekonomistler ve analistler Fed’in tek bir aylık işsizlik raporuna göre hareket etmeyeceğine inanıyor. Fed’in iyileşme için ekonominin tüm işaretlerini dikkate aldığını ve sadece ABD ekonomisi sağlam bir büyüme evresine girdiğinde geri çekileceğini söylüyor.
Finansal danışmanlık şirketi Street Talks Danışmanlık’tan Lance Roberts, MarketWatch sitesine yaptığı açıklamada, “Fed desteğini geri çekmek için tek bir rakama bakmayacak” dedi.
PİYASALARI SALLAMIŞTI
Fed, geçen ay ABD ekonomisine sağladığı desteği çekebileceğini açıklamasının ardından küresel borsalarda güçlü bir satış dalgası başlamıştı.
Satıştan en çok etkilenler gelişen piyasalar olmuş ve de Türkiye’de bu satıştan etkilenen ülkelerin başında gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ata05 Temmuz 2013 15:19

    Hepsi şerefsizlerin oyunu, ABD gibi bir ülkede 5-10 bin kişi az ya da fazla işe girip çıkmış çok mu önemli. O birkaç bin için birazdan kıyameti koparırlar. Maksat milleti sömürmek.