E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü 'petrol ve yen'de---

Piyasaların gözü 'petrol ve yen'de

Piyasaların gözü 'petrol ve yen'de
11 Nisan 2016 - 07:52 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, petrol ve Japon yenindeki hareketlere bağlı olarak yön belirliyor

Japonya hisse senetleri, yenin 2012 yılından bu yana en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirmeye yönelmesi ile birlikte, Asya hisse senetlerindeki düşüşlere öncülük ederken, ABD petrolünün bu ay ilk kez varil başına 40 doların üzerine çıkması enerji Hisse senetlerini ve Malezya para birimi ringgiti destekledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi son dört günde ilk kez aşağı yönde hareket etti. Japonya'da Topix Endeksi, yenin yükselişini yedinci güne taşıması ile birlikte düşerken, Çin'de veriler, üretici fiyatlarındaki düşüşün dünyanın kinci en büyük ekonomisinde yavaşladığını gösterdi. Batu Teksas petrolü (WTI) Cuma günkü sert yükselişin ardından çıkışını sürdürdü ve bu durum ringgitte kazançların dördüncü güne yayılmasına neden oldu. Altın üç haftanın zirvesine çıkarken, bakır değer kazandı.

Piyasalar bu hafta başkan toto oynayacak

Tokyo'da Oksan Securities Co. piyasa stratejisti Yoshinori Ogawa, "Bu hafta, dolar-yen'deki harekete göre dalgalanma olacak," dedi ve "ABD'de faiz artırımı beklentilerinin zayıflamasına bağlı olarak dolarda görülen düşüşün durduğunu görmezsek, oldukça zor bir durumda olacağız. Spekülatörlerin yen alım pozisyonları artt ve geçmişteki senaryoları düşünürsek, daha fazla yen alışı görmek şaşırtıcı olmayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Borsalarda düşüş bekleniyor

İlk olarak bu yılın başında görülen riskten kaçınma eğiliminden destek bulan yen, Fed'in güvercin tutumunun dolarda zayıflık yaratması ile de birlikte, bu yılın en iyi performans gösteren para birimi olarak kalmaya devam ediyor. Küresel hisse senetlerinin petrol ile senkronize hareketi, Suudi Arabistan ve Rusya gibi büyük üreticiler dahil petrol üreten ülkelerin katılacağı 17 Nisan'da Doha'da yapılacak üretimim dondurulmasına ilişkin toplantı yaklaşırken, Haziran 2013'ten bu yana en güçlü seviyesine çıktı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 11:19'da yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu.

BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)