E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü şimdiden Cuma'da---

Piyasaların gözü şimdiden Cuma'da

Piyasaların gözü şimdiden Cuma'da
02 Eylül 2013 - 11:53 borsagundem.com

ABD'de Cuma günü açıklanacak olan Ağustos ayı tarım dışı istihdam raporu piyasalara yön verecek

ABD'de Cuma günü açıklanacak Ağustos ayı tarım dışı istihdam raporu kritik önem taşıyor. Uzmanlar, bu raporun, Fed'in varlık alımlarını Eylül'de azaltmaya başlayıp başlamaması açısından belirleyici olacağını belirtti. Buna göre, güçlü bir istihdam raporunun Fed'in varlık alımlarını bu ay azaltmaya başlamaya itmesi bekleniyor. Raporun zayıf olması halinde ise Fed'in varlık alımlarını bu ay azaltmayacağı öngörülüyor. KRİTİK SEVİYE 190-192 BİN
Marketwatch'tan Feffrey Bartash'a göre, Ağustos ayında tarım dışı istihdam artışının 2013 ortalaması olan 192 bin veya üzerinde olmasi halinde, Fed varlık alımlarını bu ay azaltmaya başlayabilir. Deutsche Bank ekonomistleri de Bartash ile paralel düşünüyor. Deutsche Bank, Ağustos'ta tarım dışı istihdamin 190 binin üzerinde artması ve işsizliğin yüzde 7,3'e inmesi halinde, Fed'in varlık alımlarını bu ay azaltmaya başlayacağını öngörüyor.
İSTİHDAM AĞUSTOS'TA 180 BİN ARTTI
Reuters'ın anketine göre, tarım dışı istihdam Ağustos'ta 180 bin kişi arttı, işsizlik ise yüzde 7,4'te kaldı. Fed, tüm dünya piyasalarinin merakla izleyeceği toplantısını 17-18 Eylül'de gerçekleştirecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)