E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gündemi ABD seçimleri olacak---

Piyasaların gündemi ABD seçimleri olacak

Piyasaların gündemi ABD seçimleri olacak
09 Kasım 2016 - 09:04 borsagundem.com

Alan Yatırım; Trump’ın başkanlık yarışından galip çıkma ihtimalinin kuvvetlenmesinin küresel piyasalarda risk algısını artırdığını belirtti

DÜN NE OLDU? 

GLOBAL PİYASALARDA TEPKİ YÜKSELİŞİ EŞLİĞİNDE BIST YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi, ABD seçimleri öncesinde global piyasalardaki tepki yükselişi eşliğinde günü %0,9 yükselişle 76,368 sevyesinden tamamladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ KESİN OLMAYAN SONUÇLARINA GÖRE TRUMP’IN ÖNDE GÖRÜNMESİNE GLOBAL PİYASALAR BEKLENDİĞİ ŞEKİLDE NEGATİF TEPKİ VERMEKTE… 

ABD Başkanlık seçimleri öncesinde söylemleri eşliğinde Trump’un önde görünmesi ile birlikte global risk iştahı negatif. Bu paralelde hisse piyasaları Asya tarafında sabah itibariyle %3-6 ve ABD hisse endeks future %4-5% düşüşte. Kur tarafında ise TL’de değer kaybı döviz sepeti bazında %3 seviyesinde bulunuyor. Bu paralelde BIST 100 Endeksinde global piyasalardaki negatif seyir eşliğinde %3 düşüşle açılış beklenebilir. 76,000-80,000 bandındaki yatay hareketin sonlanması ile birlikte geçtiğimiz hafta görülen en düşük seviye olan 74,200 ilk izlenilecek seviye olacak. 

ŞİRKET HABERLERİ 

MGROS…Nötr… Şirket, 2016 3. Çeyrek dönemde 4 milyon TL net dönem zararı açıkladı. Beklenti 11 milyon TL zarar şeklinde idi. FAVÖK ise 207 milyon TL ile 193 milyon TL olan beklentilerin üzerinde geldi. (KAP) 

ULKER…Nötr… Şirket, 2016 3. Çeyrek dönemde 54 milyon TL ile 55 milyon TL olan piyasa beklentisi paralelinde geldi. FAVÖK ise 2016 3. Çeyrek dönemde 104 milyon TL ile 107 milyon TL olan piaysa beklentisinin hafif altında geldi. (KAP) 

GUBRF…Sınırlı Negatif… Şirket, 2016 3. Çeyrek dönemde 33 milyon TL net dönem zararı açıkladı. Beklenti 12 milyon TL zarar şeklinde idi. FAVÖK ise 17 milyon TL ile 20 milyon TL olan beklentilerin altında kaldı. (KAP)

ASELS…Nötr… Şirket, 2016 3. Çeyrek dönemde 153 milyon TL ile 125 milyon TL olan piyasa beklentisinin hafif üzerinde geldi. FAVÖK ise 2016 3. Çeyrek dönemde 136 milyon TL ile 142 milyon TL olan piaysa beklentisinin hafif altında geldi. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Aralık vadeli kontrat, global piyasalardaki hafif olumlu seyir eşliğinde tepki yükselişi ile günü %1,3 artış ile 94,400 seviyesinden tamamladı. 

Bugün Aralık vadeli kontratta ABD seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre Trump’ın kazanmasına global piyasaların negatif etkisi paralelinde güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Dün ABD Başkanlık seçimleri kaynaklı küresel piyasalarda seçim sonuçlarının açıklanması öncesinde bekle ve gör havası hakimdi. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı günü yatay ve 3,2041 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle seçim sonuçlarına ilişkin Trump’ın önde gelen sonuçları doğrultusunda USDTRY paritesindeki yükseliş göz önünde bulundurularak kontratın güne yükseliş ile  başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,20 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,15-3,10 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı 

Dün ABD Başkanlık seçimleri kaynaklı küresel piyasalarda seçim sonuçlarının açıklanması öncesinde bekle ve gör havası hakimdi. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı dünü %0,29 değer kaybı ile  1283 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle itibariyle seçim sonuçlarına ilişkin Trump’ın önde gelen sonuçları doğrultusunda altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Dün ABD Başkanlık seçimleri kaynaklı küresel piyasalarda seçim sonuçlarının açıklanması öncesinde bekle ve gör havası hakimdi. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı günü yatay ve 1,1070 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle itibariyle seçim sonuçlarına ilişkin Trump’ın önde gelen sonuçları doğrultusunda EURUSD paritesinde görülen seet yükseliş nedeniyle EURUSD kontratının güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

 

 

 

DÜN NE OLDU? 

Dün ABD Başkanlık seçimleri kaynaklı küresel piyasalarda seçim sonuçlarının açıklanması öncesinde bekle ve gör havası hakimdi. 

Yurt içinde dün Eylül ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçları açıklandı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, eylülde bir önceki aya göre % 3.8 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre % 3.1 düşüş gösterdi. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bu sabah ABD Başkanlık seçim sonuçlarına ilişkin haber akışı finansal piyasalarda etkili olmakta. 

Sabah saatleri itibariyle seçim sonuçları kesinleşmiş değil, ancak son açıklananan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti Adayı Trump yarışı önde götürüyor. Trump’ın başkanlık yarışından galip çıkma ihtimalinin kuvvetlenmesi küresel piyasalarda risk algısını arttırıyor. 

Bu kapsamda altında görülen sert yükseliş ile birlikte altın 1337 seviyesini test etti. Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı zayıflarken, gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanıyor. Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında Meksika Pesosu dışında en fazla değer kaybeden para birimler arasında Türk Lirası ilk sıralarda yer alıyor. 

USDTRY 

Sabah saatleri itibariyle ABD Başkanlık seçim sonuçları kesinleşmiş değil, ancak son açıklananan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti Adayı Trump yarışı önde götürüyor. Söz konusu ortamda dolar gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmakta. Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında Meksika Pesosu dışında en fazla değer kaybeden para birimler arasında Türk Lirası ilk sıralarda yer alıyor. Bu sabah USDTRY paritesi 3,2987 seviyesini test etti. 

Teknik olarak bakıldığında, 3,2000 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,2200 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,3000 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,2000 ve 3,1500 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

EURUSD 

Sabah saatleri itibariyle ABD Başkanlık seçim sonuçları kesinleşmiş değil, ancak son açıklananan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti Adayı Trump yarışı önde götürüyor. Söz konusu ortamda dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı zayıflarken EURUSD paritesi 1,1299 seviyesini test etti. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 1,1240 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,1290 ve 1,1340 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede kar satışlarının görülmesi halinde ise 1,1040 ve 1,0990 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

ALTIN 

Sabah saatleri itibariyle ABD Başkanlık seçim sonuçları kesinleşmiş değil, ancak son açıklananan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti Adayı Trump yarışı önde götürüyor. Trump’ın başkanlık yarışından galip çıkma ihtimalinin kuvvetlenmesi küresel piyasalarda risk algısını arttırırken, altın 1337 seviyesini test etti. 

Teknik olarak bakıldığında Altında 1325 seviyesi önemli konumdadır.  Altında yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 1325 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1334 ve 1340 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1315 ve 1304 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Sabah saatleri itibariyle ABD Başkanlık seçim sonuçları kesinleşmiş değil, ancak son açıklananan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti Adayı Trump yarışı önde götürüyor. Trump’ın başkanlık yarışından galip çıkma ihtimalinin kuvvetlenmesi küresel piyasalarda risk algısını arttırırken, Japon Yeni de güvenli liman algısı ile değer kazandı. 

Teknik olarak bakıldığında USDJPY paritesinde satış baskısının devam etmesi halinde 100,90 ve 100,30 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesei için 102,80 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişler 103,60 direnç seviyesi hedeflenebilir. 

GBPUSD 

Sabah saatleri itibariyle ABD Başkanlık seçim sonuçları kesinleşmiş değil, ancak son açıklananan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti Adayı Trump yarışı önde götürüyor. Söz konusu ortamda dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı zayıflarken GBPUSD paritesi 1,2547 seviyesini test etti. 

Teknik olarak bakıldığında bir süredir zayıf seyir izleyen GBPUSD paritesi geçtiğimiz hafta 1,2400 seviyesinin üzerindeki hareketi ile teknik görünümü olumlu bir hal almıştır. Paritede görülebilecek kar satışlarında 1,2240 ve 1,2150 izlenebilecek destek seviyeleri olup, yükselişlerin devam etmesi halinde 1,2560 ve 1,2620 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

BRENT 

Sabah saatleri itibariyle ABD Başkanlık seçim sonuçları kesinleşmiş değil, ancak son açıklananan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti Adayı Trump yarışı önde götürüyor. Trump’ın başkanlık yarışından galip çıkma ihtimalinin kuvvetlenmesi küresel piyasalarda risk algısını arttırrken, petrolde zayıf seyir görülmekte. Dün Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından açıklanan haftalık ham petrol stok verilerine göre petrol stokları 4.4 milyon varil artış gösterdi. Bugün Enerji Bilgi İdaresi’nin açıklayacağı haftalık ham petrol stok verileri takip edilecek. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 45,80 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 46,700 seviyesi hedeflenebilir. Petrolde satışların devam etmesi halinde ise 44,20 ve 43,80 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)