E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gündeminde yine veriler var---

Piyasaların gündeminde yine veriler var

Piyasaların gündeminde yine veriler var
06 Aralık 2013 - 08:56 borsagundem.com

BIST100’de önceki günkü sert hareketlerin ardından dün daha dar bir bantta bir hareket oldu

''BEKLENMEDİK VERİLER, BEKLENEN SONUÇLAR
FED’in tahvil alım programının kaderini tayin etmede kritik öneme sahip veriler beklenenden iyi tablo çizmeye devam ederken piyasalar da iyi verileri kötü fiyatlamaya devam ederek FED hassasiyetini korumaya devam ediyor.
Elimizde zaten beklentiyi aşan imalat ve özel sektör istihdam verisi varken dün bir de ılımlı toparlanıyoruz diyen Beige Book raporu ve sonrasında da stokların önemli katkısıyla da olsa beklentilerin çok üzerine çıkan bir 3.çeyrek büyüme verisi ile 2 aydan uzun sürenin düşüğüne gelen haftalık işsizlik maaşı başvuruları oldu.
Bu şekilde beklentileri aşan ve toparlanmanın resmini yapan ABD verileri ile bu haftanın adeta nefesler tutularak beklenen en kritik datasını yani tarım dışı istihdamı beklemeye başlıyoruz.
ABD ve FED’e hassasiyet çok yüksek olduğundan neredeyse her gelişme gölgesinde kalıyor ama dün bir de ECB toplantısı vardı ki faizlerde değişim yapılmayarak beklentilere paralel bir sonuç çıktı, sonrasında Draghi’nin açıklamaları ise euroyu destekleyici yönde oldu. Ancak enflasyon verilerinin aşağı yönlü revize edilmesi orta vadede bizim açımızdan pek hoş değil, Avrupa’da talebin toparlanması cari dengemiz için önemli.. Yine de detaylı makroekonomik tahminleri görmek için gelecek Perşembe gününü bekliyor olacağız..
Gelelim BIST’e…. BIST100’de önceki günkü sert hareketlerin ardından dün daha dar bir bantta bir hareket oldu, gün tepkinin devamı ile başlasa da gün içinde faiz ve kurda oluşan baskı, Avrupa’nın aşağı yönlü revize edilen enflasyonu ve ABD’de beklenenden iyi veriler ile gün içinde 72,173 puan seviyesi test edilerek 72,000 desteğine yeniden bir yönelim olduğunu gördük, kapanışta ise 72,000’in altına sarkıldı, ilk seanstaki yükseliş denemelerinde baktığımızda da 73,000 direnci aşılamadı ki dün de belirttiğimiz gibi endeksin momentum kazanması ve algının toparlanması için görmek istediğimiz, daha doğrusu aşılmasını görmek gerektiğini düşündüğümüz seviye hala 73,500..
Bugünün gündemi Kasım ayına ait ABD tarım dışı isithdam verisi ve işsizlik oranı. Beklentiler tarım dışı isithdam için 185,000 ve işsizlik oranı için de yüzde 7,2 seviyelerinde… Beklentileri aşan rakamlar piyasalarda moralleri 17-18 Aralık FED FOMC toplantısı öncesi daha da bozabilir, verinin açıklanacağı TSİ 15.30 itibariyle borsaların yanında dolar endeksi üzerinden de dolar karşısındaki para birimlerinden oluşan pariteler ve emtialar üzerinde hareketliliğin artacağını hatırlatmak isteriz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)