E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPİYASALARIN KADERİNİ BU TOPLANTI BELİRLEYECEK---

PİYASALARIN KADERİNİ BU TOPLANTI BELİRLEYECEK

PİYASALARIN KADERİNİ BU TOPLANTI BELİRLEYECEK
11 Ekim 2008 - 00:42 borsagundem.com

Alına tüm tedbirlere rağmen bir türlü çözüm bulunamayan küresel krizin kaderini bu hafta sona Washington'da yapılacak G-20 ve G-7 zirvesi belirleyecek.

ABD yönetimi, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nın hafta sonunda yapılacak yıllık toplantıları çerçevesinde, sanayileşmiş ve gelişmekte olan ülkeleri bir araya getiren G-20 platformunu toplantıya çağırdı. ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, G-20'lerin acil toplantısında, küresel finans krizine karşı atılacak adımların eşgüdümünün ele alınacağını söyledi. G-20 platformunda Türkiye de bulunuyor. Dünyanın sanayileşmiş 7 ülkesinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları da yarın Washington'da bir araya gelecek. G-7 grubunda ABD ve Almanya'nın yanı sıra, Japonya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada bulunuyor. Piyasalar bu toplantılardan umutlu, krize ortak bir çözüm üretileceği beklentisi ağırlık kazanıyor. Olumlu bir adım atılması halinde borsalardaki düşüşün yerini yükselişe bırakacağı belirtiliyor. Eğer bu görüşmelerden de sonuç alınamaz ve piyasaların ateşini söndürecek kararlar çıkmazsa önümüzdeki hafta hisse senedi piyasalarında sert düşüşün devam edeceği öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)