E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarında toparlanma çabası öne çıktı---

Piyasalarında toparlanma çabası öne çıktı

Piyasalarında toparlanma çabası öne çıktı
16 Haziran 2022 - 09:26 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed dünkü toplantısında piyasadaki beklentilerin üzerinde 75 baz puanlık bir faiz artırımına gitti ve son 28 yılın en sert faiz artırımını gerçekleştirdi. Yayınlanan projeksiyonlarda Fed üyeleri yıl sonuna kadar 175 baz puanlık daha faiz artırımına işaret etti. Fed Başkanı Powell faiz artırımlarının devam edeceğini ifade etti. Önümüzdeki süreçte enflasyon gelişmeleri ve merkez bankalarının sıkılaşma
adımları risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 14:00 İngiltere – BoE Faiz Kararı Önem: Yüksek
• 15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Geçen haftanın son bölümünden itibaren ön plana çıkan risk başlıklarına bağlı olarak sert satışların yaşandığı küresel hisse piyasalarında dün toparlanma çabasının öne çıktığı görüldü. Fed toplantısı sonrasında ABD borsalarında oynaklık artış kaydetse de kazançlar korundu. BIST-100 Endeksi dün günü %0,88 oranında yükselişle 2.531,11 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir fiyatlama izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,28 – 17,29 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 17,27’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerde volatilitenin artış kaydettiği ve zayıflayan risk iştahına bağlı olarak geri çekilmelerin gözlendiği BIST-100 Endeksi’nde dün toparlanma çabası öne çıktı. Dünkü yükselişle 2.530 puanın hemen üzerinde bir kapanış yapan endekste 2.562 seviyesi altında kalındığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşımımızı korumaya devam ediyoruz. 2.562 seviyesi aşılacak olursa yükselişlerin gücünü koruyacağı endekste 2.600 seviyesi önem kazanacaktır. Ancak 2.562 seviyesinin aşılamaması ve küresel risk iştahında yeniden zayıflamanın görülmesi halinde yaşanabilecek olası geri çekilmelerde 22 günlük ortalamanın bulunduğu 2.498 ve 2.480 seviyelerini önemli destek noktaları ve referans seviyeleri olarak takip ediyoruz. Endeksin bu seviyeler altına sarkması halinde satışların derinleştiği görülebilir.

Piyasalarda Fed etkisi

 

Faiz baskısı bitti, borsa ve Bitcoin yükseldi

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)