E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasanın gözü Fed/Dudley'in konuşmasında---

Piyasanın gözü Fed/Dudley'in konuşmasında

Piyasanın gözü Fed/Dudley'in konuşmasında
18 Nisan 2016 - 13:23 borsagundem.com

Şeker Yatırım, BİST-100 gün ortası raporunda Fed üyelerinden Dudley'nin saat 15:30'da yapacağı konuşmaya dikkat çekti.

Güne satıcılı başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %0,76 yükselişle 86.227 seviyesinden tamamladı. Hafta sonunda petrol üretici ülkelerin petrol üretiminin sabit tutulması konusunda anlaşamamasıyla petrol fiyatları hızlı düşüş gösterdi. Petrol fiyatlarındaki düşüşle borsalar yeni haftaya düşüşle başlarken, 40 dolara kadar düşen Brent petrol'ün hızla toparlanarak tekrar 42 dolar seviyelerine yükselmesiyle yurtdışı borsalar kayıplarını büyük oranda geri aldı. BIST ise yurtdışı borsalardaki eğilme paralel güne düşüşle başlamasına karşın tahvil faizlerindeki düşüş eğiliminden de aldığı destekle pozitif yönde ayrışarak günün ilk yarısını artıda tamamladı. Cuma günü ABD'den gelen veriler beklentilerini oldukça altına gelirken, son gelen veriler Fed faiz artışı beklentilerini iyiden iyiye azalttı. ABD'den gelen veriler Fed faiz artışı beklentilerini azaltırken, Türkiye gibi gelişmekte olan ülke piyasalarına fon akınının devam edebileceğine işaret ediyor. Bu nedenle BIST yurtdışı borsalardan pozitif ayrışmaya devam edebilir. Bugün önemli bir veri açıklaması bulunmuyor. Piyasalar 15:30'da konuşma yapması beklene fed üyelerinden Dudley'nin açıklamalarını takip edecek. Yurtiçi Tahvil faizlerindeki düşüş trendi devam ediyor. Tahvil faizlerindeki düşüş eğiliminin devam etmesi durumunda BIST yükselişin güçlenerek devam etmesi beklenir.

Endeks orta vadede 83.000, kısa vadede ise 84.400 üzerinde kaldıkça ilk etapta 86.800-87.200 aralığına, buranın da yukarı kırılması durumunda yükselen kanal üst bandı olan 88.700-90.000 aralığını hedefleyerek yükselişine devam etmesi beklenir. MACD göstergesinin Al konumunda olması ve hareketli ortalamalardaki orta vadeli güçlü görünüm bu beklentiyi destekliyor. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alıma gelmesi ve momentumdaki negatif uyumsuzluk görüntüsü yükseliş devam etse de kar satışı baskısının devam edeceğine işaret ediyor. Kısa vadede 86.500-86.800 aralığında endeks kısa vadeli kar satışlarıyla karşılaşabilir. Düşük hacimle endeksin bu aralığa yönelmesi durumunda Sat- Al trade için bu aralığa yükseliş satış fırsatı olarak takip edilebilir. Kısa vadede endeksin 85.200'ü tekrar aşağı kırması durumunda satış baskısının 84.500'lere doğru hızlanması beklenmektedir. Bu seviye kısa vadeli pozisyonlar için zarar-kes seviyesi olarak takip edilebilir.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faik abasıyanık18 Nisan 2016 14:01

    Anlamıyorum yani sürekli birileri konuşsunda piyasalar tepki vereyim diye bekliyor. Ekonomi dediğimiz şey koca bir yalandan ibaret, insanların birikimleri, günlük kayıp ve kazançları bu adilerin ağzından dökülenlerle orantılı bir biçimde hareket ediyor.