E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK çekilmiyor: Kamışlı'da şehir savaşına hazırlanıyorlar---

PKK çekilmiyor: Kamışlı'da şehir savaşına hazırlanıyorlar

PKK çekilmiyor: Kamışlı'da şehir savaşına hazırlanıyorlar
26 Ekim 2019 - 13:33 borsagundem.com

Terör örgütü yönetimi, Rusya ve Türkiye arasında uzlaşılan 13 maddelik çekilme planını tanımadığını açıkladı.

Barış Planı Harekatı kapsamında Resulayn ve Tel Abyat’ın PKK unsurlarından temizlenmesi sonrası gözler Resulayn’ın Doğusunda bulunan işgal bölgesine çevrildi. Örgüt yönetimi Soçi’de Rusya ve Türkiye arasında uzlaşılan 13 maddelik çekilme planını tanımadığını açıkladı. Terör örgütü PKK, 150 saatlik çekilme takvimine rağmen Kamışlı ve çevre beldelerde savaş hazırlığı yapıyor.

yenisafak.com Kamışlı’da yaşayan sivillerle konuştu. Kamışlı sakinlerinden Nevvaf Hacı, bölgeden hiçbir PKK militanının çıkmadığını ve örgütün Yarubiye, Malikiye, Dırbesiye ve Kamışlı İlçe merkezine yeni silah ve militan sevkiyatları gerçekleştirdiğini söyledi.

HER SOKAK BAŞINA HAM PETROL DOLU TANKERLER TAŞIYORLAR
 
Nevvaf Hacı yenisafak.com’a yaptığı açıklamada örgütün yalnızca zaman kazanmaya çalıştığını ve tüm yerleşim birimlerinde yeni siperler hazırladığını anlattı. Nevvaf Hacı, "Soçi zirvesinin hemen ertesinde Kamışlı aksında tüm yerleşim birimlerin de hazırlıklar olağanüstü arttı. Barış Pınarı’nın ilk günlerinde tam bir hezimet yaşadılar. ABD askerlerinin çıkışı ve cephede yaşanan yenilgi örgütü ciddi bir çözülme ve belirsizliğe sürükledi. Ancak son günlerde Malikiye, Kamışlı, Yarubiye, Kahtaniye, Dırbesiye gibi beldelerde her sokak başına ham petrol dolu akaryakıt tankerleri taşıyorlar. Amaçları ham petrolleri ateşe vererek Türk uçakları ve İnsansız hava araçlarının görüş açısını engellemek. Bu kapsamda bir çok noktaya da yeni brandalar çektiler" diye konuştu.

REJİM VE RUS ASKERLER PKK’NIN İSTEMEDİĞİ NOKTALARA GİREMİYOR
 
Malkiye’de ikamet eden Raci Mustafa ise Esed ve Rus bayraklı konvoyların gövde gösterisinde bulunduğunu ve yalnızca PKK’nın izin verdiği noktalara girebildiğini anlattı. Raci Mustafa, "Örgütün stratejik hatları var. Silah, lojistik depoları, karargahları, gizli tünelleri ve sözde özel birlik merkezleri gibi. Rus ve rejim bayraklı konvoyları bu noktalara sokmuyorlar. Geçtiğimiz günlerde Kamışlı’da Hattin ve Kamışlı-Haseke arasında ki Duvvar Zori’ye girmek isteyen rejim ve Rus konvoylarına PKK militanları izin vermedi. Geri dönüp gittiler. Çünkü buralarda yüzlerce militan ve stratejik öneme sahip terör noktaları var" dedi.

BARAJ BÖLGESİNİ PETROL DEPOSUNA ÇEVİRDİLER

Raci Mustafa, örgütün Cevvadiye bölgesin de baraj alanı ve balık yetiştirme amaçlı kurulan havuzların Fuel Oil ile doldurulduğunu belirtti. Teröristlerin baraj bölgesine 1 milyon litreden fazla fuel oil taşıdığını kaydeden Raci Mustafa, Cemil Bayık’ın örgüte 'gerekirse tüm bölgeyi yakın' talimatı verdiğini söyledi.

YILANIN BAŞI YARUBİYE
 
Bir dönem Türkiye’de bulunduğunu ve yüksek öğretim gördüğünü söyleyen Abdulrezzak Seyyaf ise Türkiye-Irak-Suriye sınırlarının kesiştiği Yarubiye bölgesini yılanın başı olarak nitelendirdi. Kasaba genelinin yüzde 90 oranında Arap-Şammar aşiretinden oluştuğuna dikkat çeken Seyyaf, PKK’nın Kandil bağlantı koridoru burası. Türkiye kesinlikle bu bağlantıyı koparmalı ve örgütü içeride kuşatma altına almalı. Şu ana kadar buradan günlük militan ve malzeme akışı devam ediyor’ dedi.

HAT GENELİNDE 13-14 BİN KİŞİLİK MİLİTAN GÜCÜ VAR
 
Abdulrezzak Seyyaf, Dıbersiye’den başlayan ve Yarubiye’ye uzanan terör koridorunda halen 13- 14 bin PKK militanı bulunduğunu söyledi ve şunları ekledi:

"PKK’ya tanınan 150 saatlik sürenin dolması ile birlikte başlayacak muhtemel operasyon durumunda bu militanların en az yüzde 60’ı bırakıp kaçacak kişiler. Çünkü bir çoğu para için yada zorla ailelerinden koparılan Arap ve Kürtlerden oluşuyor. Burada hiç kimsenin yüksek sesle söyleyemediği şey bir an önce Türk askeri gelsin ve bu terör belasından yüzbinleri kurtarsın temennisidir. Hiçbir Arap yada Kürt Rusya, Esed yada ABD’nin buralara barış, huzur, istikrar getireceğine inanmıyor. Bölge sakinlerinin isteği, umudu Türk Ordusu’nun koruduğu bir bölgede yaşamak." (Yenişafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AA27 Ekim 2019 17:53

    SİZE GK YOK BİZ YAKARIZ

  • ŞENOL27 Ekim 2019 13:11

    Şanlı ordumuz ders  vermeye daima hazırdır. Karşısında kim olursa olsun ezer geçer Allahın izni ile.

  • Aydın DURMUŞ27 Ekim 2019 12:31

    Türkiye atom bombası üretmeli ve bunu gerekirse çekinmeden kullanacağını göstermeli eğer 1 defa kandile veya sivil yerleşim olmayıp terör merkezi olan bir bölgeye atacaksın bakın ondan sonra dünyanın türkiye ye olan siyasi yaklaşımını... 

  • cagdas28 Ekim 2019 23:29

    Her şey bu kadar kolay olsaydı atom bombasına gerek kalmazdı. 

  • atakan27 Ekim 2019 13:12

    Aydın durmuş cahil  misin  sen  

  • BÖRÜ26 Ekim 2019 23:58

    Bir avuç pislik dağda olsa ne yazar şehirde olsa ne yazar..leşlerini üst üste yığmaya devam edecez..nerede olduğunun bir önemi yok

  • fafa26 Ekim 2019 23:20

    En zor savaş.Hangi delikten ne çıkacağı belli değil.Amerika ve Rusya tavşana kaç tazıya  tut diyor.

  • hekim26 Ekim 2019 22:27

    al pkk yı vur Abd ye ikiside aynı ölçüde düzenbaz ve yalancı

  • ...26 Ekim 2019 21:04

    sadece ablukaya alın... bekleyin... yemesi..içmesi..suyu vb. bitecek tükenecektir. : ))))

  • mehmet yılmaz 26 Ekim 2019 19:42

    zaten gebertilmeniz lazımdı gelinde o bölgeyi KILÇIKSIZ hale getirelim.

  • Nedim27 Ekim 2019 06:08

    Bu aşağıdaki it neden havlıyor?  Burada yazan vatanını da savunur her yerde!  Senin gibi itlere bırakmaz merak etme anladın mı aşağıdaki it! bunlar böyle mütemadiyen değişik nick kullanan korkak ve aşağılık sıçan sürüsüdür.  Vatan millet deyince çıldırırlar.  Ruhsuz deyyus 

  • EVET26 Ekim 2019 21:05

    oglunumu göndereceksın, kendın mı gelecek sın ? buyur... 4 bin tl maaç verelim sana... yada senin gibi vatan perver maaşda istemez.. gel bakalım buyur... ...veee kalavye delikanlısı 1 hafta borsagundeme mesaj yazmaz korkudan   ))) ahaha hepsi aynı.. Turkiyeyide kuran ataturk ve millet.. bunun gibiler kaçan kaçan tipler hep

  • Kara gülle26 Ekim 2019 18:56

    Daha öncede söyledim.türkiye oyuna geldi.30 km nin arka tarafı kürt devleti kurulsun diye mi bırakıldı.amerika petrol olan alanları sahiplenmiş rusya sıcak denizlere inmiş.türkiye ise 3.6 öilyon mülteciyle ekonomiyi bitirmiş ve bir çok vatan evladı şehit oldu.ah ah keşke suriye karıştığında aklı selim davransaydınız.ego lara esir olmanın şimdi acısı çıkıyor.

  • mehmet26 Ekim 2019 16:04

    "ya mutlak yenilgi ya da zafer" diyorlar... hah işte bize böyle gelin... kalleş tuzaklarla değil.. amerikan askerinin arkasına sığınarak değil.. adam gibi çıkın karşımıza. doğu anadolu daki aldığınız dersi bi daha alın. ve rahatlayın.. sonsuza dek silinin yer yüzünden... 

  • ...26 Ekim 2019 21:06

    abd askerıne sığınan abd askerlerının başkumandanı senın degerlı ve samımı dostun trump.. bunu bılıyormusun ? komedisiniz.. 

  • Ryu ken 26 Ekim 2019 15:05

    E hani 150 saat sonrasında çekilmezse operasyonlar devam edecekti :) ağam eylenir benimle..

  • şerafettin sandıklı27 Ekim 2019 06:16

    senin agan kandil iti pkk fahişeleri sen üzülme biz senin aganlada senlede eglenecegiz zürriyeti satılmış soysuzlar.

  • Ziya26 Ekim 2019 15:40

    İçimizdeki gavur daha tehlikeli!  

  • Yorum26 Ekim 2019 15:02

    O 13 bin kişiyi indirmeden bize rahat yok türkiye abd ile anlaşma yapmıyacaktı terör adına bızımle anlaşma yayıp teröristleri korudular bizde teröristleri elimizden kaçırdık bu sefer kuşatmak lazım komple etrafına hendekler açıp çıkışlarını önlemek lazım

  • Osman26 Ekim 2019 14:22

    Bunlari ve arkadindakileri gommeden bize rahat yok. NET !

  • resimler?26 Ekim 2019 13:56

    Bunları video ve resimlerle batı medyasına yayınlatmak lazım önceden bize PKKyı anlatmanıza gerek yok dünyada kimse bilmiyor çünkü PKK terör örgütü diyoruz ama arkasında video resim ve canı yanan sivillerle röportajlar yok yabancı medyada bağlantısı olmayan bir ülke elbette kendini anlatamaz. Al jazeera var mesela haber yaptırın yayınlatın amerika ve avrupada 3-4 bölümlük.

  • Nihat27 Ekim 2019 07:52

    Eşşek  gibi biliyor!  Bırak bu işleri