E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPlatin tırmanıyor---

Platin tırmanıyor

Platin tırmanıyor
04 Şubat 2013 - 14:54 borsagundem.com

Güney Afrika üretiminin yarattığı endişe ile platin dört ayın yükseğinden alıcı buluyor

Artan talebin ortasında Güney Afrika'da üretimi ile ilgili kargaşanın devam etmesi ile platinum dört ayın yükseğinden alıcı buluyor. Altın ise güçlü ABD dolarından olumsuz etkilenerek değer kaybediyor.
Dünyanın en büyük platin üreticilerinden biri olan Anglo American Platinum Ltd., maliyetler artarken rafine metal üretiminin bu yıl yüzde 8.8 gerilemesi ile 2012 yılı için zarar açıkladı. Johnson Matthey Plc'nin tahminine göre küresel platin arzı üretimin yüzde 72'isini karşılayan Güney Afrika'daki grevler ve iş bırakma eylemleri ile bu yıl yüzde 10 geriledi.
Spot platinin onsu yüzde 0.9 artışla Londra'da yerel saatle 10.44'te 1,698.28 dolardan alıcı buldu. Platin yüzde 1.5 kadar sıçrayışla 9 Ekim tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,708.19 doları gördü. Spot altının onsu ise yüzde 0.1 kadar düşüşle 1,665.49 dolara geriledi.
JPMorgan Chase & Co, büyüyen talep ve madenlere yatırım eksikliği ile platin ve benzeri metallerin fiyatlarının bu yıl ve gelecek yıl aniden yükselebileceği yönünde tahminde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)