E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPlatini ile sıkı pazarlık---

Platini ile sıkı pazarlık

Platini ile sıkı pazarlık
24 Mart 2012 - 09:41 borsagundem.com

Nihat Özdemir ve Ali Koç, TFF'ye 'Çözüm için masa başına oturmaya hazırız, UEFA'ya iletin' dedi. Demirören, Platini ve hukukçularına bunu aktardı.

Şike davasında artık yer yerinden oynayacak... Niye mi? Hemen sıcak gelişmeleri anlatalım...
3 Temmuz süreciyle ilgili en ilginç buluşma önceki gece Çırağan'da gerçekleşti.. TFF, UEFA onuruna bir yemek verdi. Başkan Michel Platini ve eşi, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi ile birlikte gecene kulüp başkanları katıldı..
İŞTE bu gecede çok önemli bir karar çıktı.. Günlerdir tartışılan CAS davasıyla ilgili... F.Bahçe krizin çözümü için son derece önemli bir adım atıp davadan şartlı olarak çekilme kararı aldı.
UEFA'YLA KONUŞABİLİRİZ!
YEMEĞE katılan Nihat Özdemir ve Ali Koç, önce Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le bir görüşme yaptı. Ve şu kararı iletti:
'SAYIN Başkan, biz CAS davasını isteklerimizin yerine getirilmesi halinde çekmeye hazırız. UEFA ile görüşmek istiyoruz.'
BU talebi Yıldırım Demirören'e yapan F.Bahçeli iki yönetici, Michel Platini ve hukukçuları ile temas kurmadı, sonucu beklemeye başladı.. Demirören de UEFA cephesine bunu iletti, 'Masaya oturalım' yanıtını aldı.. Görüşme için ise sadece tarih belirlenmesine kaldı.
BU gelişme ile ilgili dün Nihat Özdemir ile görüştüm.. İşte Özdemir'den aldığım mesajlar:
ÖZDEMİR'İN BEKLENTİLERİ
Sayın Özdemir, UEFA Başkanı Michel Platini ile görüştünüz mü?
- ÖNCELİKLE UEFA onuruna verilen yemeğe biz de davetliydik. Sayın Ali Koç ve ben katıldım. UEFA Başkanı, hukukçuları ve diğer üyeler vardı. Bizim Platini ile bire bir görüşmemiz olmadı. Ancak TFF Başkanımıza bir çözüm önerisi ilettik.
Bu öneri CAS'tan çekilmek mi?
- BİZ şu kararı aldık; CAS davasını mahkemeye bırakmadan bir çözüm bulabiliriz.
Bu süreçte nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz?
- BİZ TFF ve UEFA'ya birlikte dava açtığımız için federasyona bu teklifimizi ilettik. Platini ile görüşmemiz doğru olmazdı. CAS'a gitme nedenimiz TFF'nin ve UEFA'nın bizi Şampiyonlar Ligi'ne almaması nedeniyle. Bunu oturup masa başında çözmeye hazırız.
MALİ BEKLENTİ YOK
Peki bu çözüm 45 milyon Euro'luk tazminatın F.Bahçe'ye ödenmesi midir?
- HAYIR... Hiç bir mali beklenti çözüm olamaz.
Avrupa Kupaları'na katılmak ve disiplin soruşturmasının kapatılması mı beklentiniz?
- KİMSE mahkemelik olmak istemez. UEFA da biz de istemiyoruz. Mahkemeye bırakmadan çözüm bulabiliriz. UEFA'dan beklentimiz kesinlikle disiplin soruşturması ve Avrupa Kupaları'na katılamla ilgili.
ÖZDEMİR'İN mesajı netti: Biz davayı çekelim, UEFA da zaten bunu istiyor. Karşılığında uğradığımız haksızlık giderilsin. Seneye Avrupa'ya gidelim, disiplin soruşturması da lehimize sona ersin...
INFANTINO NE DEMİŞTİ?
HATIRLANACAĞI gibi Platini ve İnfantino CAS davasıyla ilgili F.Bahçe'ye 'Çekilin' mesajları vermişti. Platini, Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmede 'Çözüm için F.Bahçe davayı çekmeli' derken İnfantino da önceki günkü basın toplantısında şu yorumda bulunmuştu:
'KİMSE yolunun mahkemeye düşmesinden memnun olmaz. Kuşkusuz herkes kendi çıkarlarını koruyacaktır.'
5 soruda çözüm paketi
UEFA 'sıfır tölerans' dedi, PEKİ TFF ne yapacak?
- Federasyon ilk önce F.Bahçe-CAS krizinin çözülmesini bekleyecek. Fener'in davayı çekmesi konusunda anlaşma olursa çözüm zaten kolay. Kulüplerle ilgili çözüm yargıya bırakılır, şahıslara ise cezalar verilebilir.
Avrupa Kupaları'na katılım ile ilgili sorunumuz var mı?
- F.Bahçe davayı çekerse sıfır ihtimal.. 'Karar verin' diye direten UEFA, dava krizi çözülürse tüm takımları Avrupa'ya alacak.
Kupa el değiştirir mi?
- TFF, Etik Kurulu ve PFDK'nın kararlarını bekliyor. Etik 2-3 hafta içinde mütalaasını verecek, PFDK savunmaları tamamlayıp bir karara varacak. Tahkim süreci de yaşanabilir.
Bu tarih ne zaman olabilir?
- UEFA'nın tanıdığı son tarih 28 Mayıs.. Ancak Avrupa'ya katılımın belirleneceği tarih 13 Mayıs ligin bitme tarihi. Federasyon, 30 ile 45 gün arasında resmi kararını açıklayacak.
Bu karar ne şekilde çıkabilir?
- CAS krizi çözülmezse TFF, 'Yargıyı bekleyelim' diyerek hiç ceza vermez, tüm takımları Avrupa'ya gönderir. Kararı UEFA'ya bırakır. Veya PFDK ve Tahkim'den suçlu bulunan takım çıkarsa bir ceza verilir. Bu küme düşme olmayacak ama 58. madde değiştirilerek puan silme cezası da gündemde olabilir.
Hos geldin var özel sohbet yok
Organizasyonun ev sahibi Yıldırım Demirören tüm konuklarla birer birer ilgilendi. Demirören ve eşi Revna Hanım, gelen tüm kulüp başkanlarını Michel Platini ile tanıştırdı. Koç, Özdemir, Aysal ve Şener, gecenin başlangıcında Platini ile 'el sıkışıp tokalaştılar' ancak ilerleyen bölümde UEFA ciddiyeti olduğu için sohbet imkanı olmadı.
BJK-FB ile GS-TS dostluğu!
YEMEĞİN oturma düzeni tesadüf ama ilginçti. Çünkü F.Bahçe ile Beşiktaşlılar, bazı TFF yöneticileri ile aynı masadaydı. Nihat Özdemir ile Ali Koç'la Yalçın Karadeniz aynı masada oturdu.
BİR diğer masada ise G.Saray ile Trabzon başkanları vardı. Ünal Aysal ile Sadri Şener'e TFF'nin bazı yöneticileri eşlik etti. Ezeli rakiplerin bu oturuşlarının yanı sıra İbrahim Yazıcı, Hasan Akıncoğlu, Halil Ünal gibi Anadolu kulüpleri başkanları da başka bir masada oturdu.
Kaleyi first lady fethetti
Çırağan balosunun yıldızı kuşkusuz First-Lady Revna Demirören'di.. Beşiktaşlılar'ın 'First-Layd' olarak tanımladığı Revna Hanım, hem 3 günlük süreç boyunca hem de gecede kusursuz ev sahipliği yaptı.
SARAYLARI GEZDİ
ÖNCE Michel Platini'nin eşi Crisdel'in kalbini kazandı Revna Hanım.. Bayan Platini'ye İstanbul'un en güzel yerlerini gezdirdi. Kapalıçarşı, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Koç ve Kariye müzelerini Crisdel ve Revna Hanım'ın uğrak yerleriydi.
AYRICA Boğaz'da tekne turları yapıldı. Geceye gelince. Revna Hanım, Platini ve Crisdel ile hep muhabbet etti. Çünkü Saint Michel Fransız Lisesi mezunuydu ve çok iyi Fransızca biliyordu. Hatta Yıldırım Demirören'in Michel Platini ile sık sık konuşmasını da sağladı.
ÖZEL BİR SOHBET
SOHBETTE Türkiye'nin 'özel meselesi'ni ince ince mesajlarla anlattı Revna Hanım. Çünkü 3 günlük görüşmelerde bundan iyi fırsat olamazdı.
CRİSTEL Platini'nin İstanbul sarhoşluğu ise Çırağan Sarayı'nın boğaz manzaralı balkonunda zirve yaptı. Her sigara molasında balkona giden Bayan Platini, 'Büyüleyici' dedi. Hakan Yaşar / Akşam

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bocek24 Mart 2012 16:35

    adilden olma adileden dogma sen adaletin bekcisimisin fenerli BOCEk 1 kere PLATINIYE SOKTU.!!bunuda daha once BORDSAGUNDEMDE yazdi..!!! onu ben gondercem ister anlassin ister anlasmasin onun isi bitti.!!! FENERLI BOCEk in gucunu herkes gorecek zamanla onu koruyan 1-2 kisi kaldi onlarada asiyi yaptim az kaldi herkes kendisini dusunur sakin sunu unutma BOCEk AVRUPADA COK GUCLUDUR..!!!!!!KIMSE FENERLE ILGILI 1 SEY YAZMASIN KIMIN NE YAPTIGI ORTADA AZIZ BASKANDA GUNAH KECISI DEGIL DURUST 1 ISADAMIDIR BOYLE BILINE ZORUNADA GIDENIN ..... GITSIN

  • adil 24 Mart 2012 13:05

    fener kesin küme düşecek... ne kadar uğraşsanız nafile, fenere bank asya bile fazla, direkt amatör kümeye göndermek lazım. adalet bunu gerektirir.