E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPlatini Koç'a gidiyor---

Platini Koç'a gidiyor

Platini Koç'a gidiyor
21 Mart 2012 - 07:05 borsagundem.com

Platini'nin Ali Koç’un babası adına yapılmış müzede ağırlanması, dikkatleri bu yemeğe çekti

TÜRKİYE’ye gelip, Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’le görüşen UEFA Başkanı Michel Platini, Koç’a gidiyor! Başkent’te gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İstanbul’a dönen Michel Platini, kendisiyle birlikte Türkiye’de bulunan UEFA delegasyonuyla, yarın gerçekleştirilecek UEFA kongresi öncesinde bu akşam yemek yiyecek. Ancak Platini ve beraberindeki yöneticilerin aileleriyle birlikte yemek yiyeceği yer, Haliç kıyısında yer alan Rahmi Mustafa Koç Müzesi...
Ali Koç’la karşılaşacak mı?
Şike soruşturması sonrası Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmemesi sebebiyle davalık olduğu UEFA’nın başkanı ve delegasyonunun sarı lacivertli yönetimde yer alan Ali Koç’un babası adına yapılmış müzede yemek yiyecek olması, şimdiden ilgi çekmiş durumda... Haliç’teki müzenin restoranında başkan Platini ve 53 ülke federasyonunun başkanları, yöneticileri ile ailelerinin katılacağı yemek için şimdiden özel bir menünün hazırlandığı öğrenildi. Yemek esnası ya da sonrasında Platini veya UEFA delegasyonundan yöneticilerin, Ali Koç’la karşılaşıp karşılaşmayacağı ya da olası bir rastlaşma sonrası nelerin yaşanacağı ise merak konusu...
‘Milli Takımı kurtarmak istiyorlar’
PLATİNİ’nin, Erdoğan ile yaptığı görüşmeden bir takım iddialar sızsa da bu görüşme ‘sır’ olarak kaldı. Ancak dün başlayan kongrede Platini’ye çok yakın bir isim durumu özetleyen bir iddiayı seslendirdi: “Türkler, Milli Takım’ı kurtarmak istiyor. Eğer Türkiye kulüplere ceza vermezse, UEFA TFF’ye ceza verebilir. Bu durumda kulüplerle birlikte milli takım da ceza alacak.”
Platini kulüp başkanları ile yüz yüze görüşecek
UEFA Başkanı, Yıldırım Demirören’in de yer alacağı yemekte Kulüpler Birliği’nin isteklerini dinleyecek.
KULÜPLER BİRLİĞİ yarın TFF Başkanı Demirören ve yönetiminin de yer alacağı yemekte Platini ile buluşacak. İki hafta önce Demirören’in, Nyon’da Kulüpler Birliği’nde alınan kararlar ve Tahkim Kurulu’nun raporları konusunda Platini ile fikir alış verişinde bulunmasının ardından, yarınki toplantıda şike ve teşvik operasyonun masaya yatırılacağı belirtildi. Türkiye’de yaşanan şike ve teşvik olayının tüm detayları UEFA tarafından tek tek izlendiğini söyleyen Demirören şöyle konuştu: “Türkiye’de tüm kulüpleri yakından ilgilendiren olaylarla ilgili olarak Platini ve ekibi ile yüz yüze görüşme yapılacak. Başbakan Erdoğan ve Suat Kılıç ile daha önce görüşen UEFA Başkanı tüm ülkelere eşit mesafede davrandıklarını söyledi. Platini UEFA’nın kurallarının kesin olduğunu hatırlattı. Fakat Türkiye’deki futbol sevgisini azaltacak hareket içinde bulunmadıklarını söyledi” dedi.
Kulüpler Birliği UEFA Başkanı’ndan ne istiyor
TFF Etik Kurulu’nun raporunun işleme koyulması.
Küme düşme kalksın, kulüpler ile yöneticilerin şikeden ayrı yargılansın.
Şike kararı için yargı sürecinin beklenmesi.
Şike ve teşvik olayında adı geçen kulüpler ve kişiler hakkında açılan davada yargı sürecindeki bilgi alış verişinin UEFA ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında karşılıklı olarak sürdürülmesi. 
Platini’ye faks yağmuru
F.BAHÇE taraftarları, Türkiye’de bulunan UEFA Başkanı Michel Platini’ye faks ve mektup gönderdiler. Fransız futbol adamının kaldığı Conrad Oteli’ne Fransızca faks çeken sarı lacivertli taraftarlar, şike operasyonunun tamamen siyasi olduğunu, Türkiye’de gazeteciler dahil muhalifleri sindirmek isteyen bir kesim tarafından operasyonların yürütüldüğünü savundu.
Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden Trabzon’un teşvik pirimi vermekle, Beşiktaş’ın da şikeyle suçlandığı hatırlatılan fakslarda, G.Saray’ın kayıp 1 milyon dolar davasına da vurgu yapılırken, UEFA’nın 2005-2006 sezonu ile ilgili bu soruşturmaya karşı takınacağı tavrın merak edildiği vurgulandı.
Erdoğan: Sıkıntılı konuları görüştük 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Michel Platini ile şike davası ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
? Başbakan Erdoğan, önceki gün Ak Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldiği UEFA Başkanı Platini ile şike davası ile ilgili de görüştüklerini söyledi.
Bulgaristan Başbakanı Borisov ile düzenledikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine Erdoğan şöyle konuştu:
“Perşembe günü İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak UEFA kongresine katılmamı istediler. Katılıp orada kısa bir konuşma yapmayı düşünüyorum.
Tabii ki bazı sıkıntılar bu süreç içerisinde yaşandı. Onların da aramızda bir değerlendirmesini yaptık. Onları da yaptık. Bunlar şahsen açıklaması bana düşen konular değil. Konuyla ilgili kurumlar mevcut. Yargı süreci işliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’na ve UEFA’nın kendisine düşen görevler var. Dolayısıyla onların görev alanları içerisinde bulunmak istemem.”
Platini, Demirören’e plaket verdi
UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı, İstanbul’da başladı. Conrad Oteli’nde Michel Platini başkanlığında yapılan toplantıya, konuk olarak TFF Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı. Platini, toplantının 4,5 yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da yapılmasından memnuniyetini dile getirirken, misafirperverliğinden dolayı Demirören’e plaket verdi. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)