E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPlatini: Şikeyi ben mi yaptım---

Platini: Şikeyi ben mi yaptım

Platini: Şikeyi ben mi yaptım
07 Eylül 2011 - 08:03 borsagundem.com

Platini: Soruşturma bittiğinde FENERBahçe’yi neden ihraç ettiğimizi göreceksiniz

UEFA Başkanı Michel Platini, Şampiyonlar Ligi’ne katılmalarına izin verilmeyen Fenerbahçelilere seslendi; “Şikeyi ben mi yaptım. Bana değil, şikeyi yapanlara kızsınlar.” Davet üzerine geldiği Viyana’da Avusturya ve Türkiye Futbol Federasyonları’nın yetkilileriyle dün yemekte bir araya gelen Platini, Fenerbahçelilerin tepkisini bildiğini ifade ederken, bir de uyarıda bulundu;
- Bana niye kızıyorlar, şikeyi ben mi yaptım. Türkiye’de şikeyi yapanlara kızsınlar. Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne almayarak iyilik yaptık. Fenerbahçeliler bunun farkında olmalı. Türk futbolunu ve Fenerbahçe’yi 5 yıllık cezadan kurtardık.
Vücut diliyle onaylamadı
Toplantıda, Fenerbahçe’nin CAS’a yaptığı başvuru gündeme gelince sözlü bir tepki göstermeyen UEFA Başkanı, buna karşılık vücut diliyle başvuruyu onaylamadığını belli etti.
Gerçekten bilmiyor musunuz?
Toplantı çıkışı, Türk gazetecilerin, “Fenerbahçe neden Şampiyonlar Ligi’ne alınmadı” sorusuna, “Neden alınmadığını gerçekten bilmiyor musunuz?” sorusuyla karşılık veren Platini, ardından şu açıklamayı yaptı:
- F.Bahçe’nin niye alınmadığını bütün dünya biliyor. Bu konuda soruşturma devam ediyor. Bittiğinde herkes, her şeyi tüm ayrıntılarıyla öğrenecek. Fakat Türk futbolu için iyi günler olmadığı kesin.
TFF bu işin üstesinden gelecektir
TFF’nin resmi internet sitesinde, toplantının detayları hakkında bilgi verilirken Michel Platini’nin şu sözleri aktarıldı: “Bu güzel oyunun 5-6 problemi bulunuyor. Şike, bu problemlerin en önemlisi. Her federasyon ve de dolayısıyla başkanı şike ile mücadele etmeli. Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk futbolu bugünlerde zor günler geçiriyor ancak hem Şenes Erzik’in hem TFF Başkanı’nın hem de federasyonun bu zor sürecin üstesinden geleceğini düşünüyorum. TFF bu sorun ile ciddi mücadele ediyor. TFF’nin bu meselenin üstesinden başarıyla geleceğinden eminim.” Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, toplantıdan sonra herhangi bir açıklama yapmadı. Viyana’daki yemekte şike konuşuldu
AVUSTURYA Futbol Federasyonu’nun milli maçtan önce TFF onuruna verdiği yemeğe UEFA Başkanı Michel Platini de iştirak etti. Avusturya Futbol Federasyonu Başkanı Leo Windnter’in ev sahipliğinde Viyana’da düzenlenen yemeğe Platini’nin yanı sıra UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Yönetim Kurulu üyesi Kemal Olgaç ve TFF Genel Sekreter Vekili Ali Parlak katıldı. Platini, Avusturya ve İsviçre’nin ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2008’den sonra yeniden Avusturya’da olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, maçta her iki takıma da başarılar diledi.
Fenerbahçe’nin avukatı Bozkurt BBC’ye konuştu: Türkiye’nin şampiyonu niye Devler Ligi’nde yok
“Fenerbahçe mağdur edildi. Devler Ligi’nde yerine Trabzonspor alındı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.”
FENERBAHÇE’nin CAS’a açtığı davada Dupont ile birlikte avukatlığını üstlenen Emin Bozkurt, BBC’ye konuştu. Bozkurt, “ Dava hala devam ediyor ve herhangi bağlayıcı bir karar çıkmadı. F.Bahçe hala Türkiye şampiyonudur. F.Bahçe mağdur edildi ve şike soruşturmasında adı geçen Trabzonspor, UEFA tarafından Şampiyonlar Ligine gönderildi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Avrupa yasağı yüzünden Santos ve Lugano gibi iki önemli oyuncumuzu kaybettik” dedi. BBC, davayı CAS’a götüren F.Bahçeli yetkililerin Cenevre’de bulunan Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) yetkilileriyle lobi yaptığını iddia etti.
Cumaya kadar karar çıkar
CAS ilgili tarafların savunmalarını aldıktan sonra en geç 9 Eylül Cuma gününe kadar kararını verecek. Devler Ligi grup maçları başlamadan önce F.Bahçe’nin tedbir konusunda yaptığı başvuruyu değerlendirecek olan CAS’ın, 45 milyon Euro’luk tazminat talebiyle ilgili incelemesi ise yıl sonuna kadar sürebilir.
Tedbir talebi zor
CAS’ın, Fenerbahçe’nin tedbir isteğini, “usül yönünden” geri çevirme olasılığının yüksek olduğu kaydedildi.
Bu durumda sarı lacivertlilerin, Şampiyonlar Ligi’ne dahil edilmeleri talebinin geçerliliğini yitireceği ve organizasyonun, UEFA tarafından açıklanan takımlarla başlayacağı vurgulandı. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cann can08 Eylül 2011 16:09

    hadi buyrun burdan yakin feboslar

  • Malkoçoğlu07 Eylül 2011 11:02

    Sn.Avukat Şikeyi kabullenebiliyor ama FB yerine Trabzonun gönderilmesini kabullenemiyor, farkında değil ama konuştuğunun ana fikri bu. Tam avukat ağzı kullanayım derken açık veriyor. Biz içerde akmı kara mı diye birbirimizi yerken Avrupalı olaya aynen böyle bakıyor, ACIK ve NET.