E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolonyalı gazeteci: ABD yerine Türkiye'ye güvenmek daha doğru ---

Polonyalı gazeteci: ABD yerine Türkiye'ye güvenmek daha doğru

Polonyalı gazeteci: ABD yerine Türkiye'ye güvenmek daha doğru
26 Mayıs 2021 - 16:07 borsagundem.com

Polonyalı gazeteci Arkady Saulski, Rusya’nın Polonya için tehdit oluşturduğunu, bu konuda kimi zaman Rusların işine gelecek kararlar alan ABD yerine Türkiye’ye güvenmenin daha doğru bir yol olacağını belirtti.

Polonya’nın Türkiye’den 24 adet Bayraktar TB2 SİHA satın alması, gündemdeki yerini koruyor. Wgospodarce sitesinde “Polonya-Türkiye arasındaki önemli yakınlaşma” başlığıyla yayımlanan Polonyalı gazeteci Arkady Saulski imzalı bir yazıda, Türkiye’nin ABD’ye göre daha güvenilir bir müttefik olacağı ifade edildi. Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye ziyareti görülenden daha önemli”
“Polonya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi ziyaretinin önemi ve bu ülke ile ilişkilerin güçlü bir şekilde artması, göründüğünden çok daha önemlidir. Bu sadece bir nezaket ziyareti değildi. Bu ziyaret çok önemli jeopolitik öneme sahipti.

Polonya hâlâ doğudaki en büyük tehdit olarak Rusya’yı görüyor. Rusya ile ilişkiler gergin. Güvenliğimiz için Rusya ile çıkarları ters olan bir ülkeyle müttefik olmalıyız. ABD, bu konuda güvenilir bir ortak değil.

“Türkiye ile kurulan ilişkide tehlike yok”
ABD Rusların işine gelecek kararlar alıyor. Güvenliğimizi bu ittifak üzerinden inşa etmek saflıktır. Türkiye ile böyle bir tehlike yok. Türkiye ile ilişkilerimizi sıkılaştırıyoruz. (Yeni Şafak)

Bayraktar TB2’nin Polonya’ya satışı için imzalar atıldı

Erdoğan: Tuzakları bozacağız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kürşad27 Mayıs 2021 09:55

    Borsadan kazancı unutun, ,,,,,, verin paraları unutun,,,,,,,,,,,, Diyor bay başkan.

  • Sss26 Mayıs 2021 22:30

    Siz önce kurumunuzu adam gibi yönetin de

  • Ayse Atik26 Mayıs 2021 21:07

    Borsa komple dolandirici olmus spk ilgisiz 5 aydir hisseler hep gerilermi hic ilerlemez mi boyle turk borsasina yatirim yapmak istemiyor istah kalmadi ky de

  • manyak herif26 Mayıs 2021 19:51

    polonyalı gazetecinin bu açıklamaları ters teperse ayvayı yedik demektir.ukraynadan romanya,bulgaristan batı trakya ,yunan adaları,oradan kuzey suriye,kuzey ırak ve nihayet gürcüstanda namlular türkiyeye çevrilmişken bahane arayıp bir türlü  saldırı için haklı bir sepep bulamayan amerika için bu durum onlara saldırma yetkisi verecektir.çok uyanık ve dikkatli olmaktan başka çare var o da daha fazla savunma sanayini güçlendirmek ve ekonomik bağımsızlık için gereken tedbirleri almaktır.

  • Okie Dokie26 Mayıs 2021 17:11

    Polonya yanlış yapmıştır. ABD-İsrail ortak yapımı yerli ve milli SİHA'lar varken.

  • izzet BAŞ27 Mayıs 2021 00:04

    Okie Dokie  Akıllı geçinen ama dengesiz sözlerle ilgi çeken  şovmenlikten vazgeç.. Amerika da veya  İsrail de yaşasan doğru dersin, kendi burada gönlü başka yerde olmanın nasıl bir hezeyan içinde olduğunu  sende görüyoruz.. Hezeyanlarınla , handikaplarınla seni baş başa  bırakıyor, tedavi olmanda fayda var diyoruz. 

  • hoca26 Mayıs 2021 16:50

    rus işgaline karşı Nato kurucusu Abd yerine Putin dostu Türkiye hükümetine güvenmek ha:) Moskof tokatı yiyen Osmanlı gibi hoşaf olmuş beyinleri