E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPO'NUN YASAĞI 5 YILA UZUYOR---

PO'NUN YASAĞI 5 YILA UZUYOR

PO'NUN YASAĞI 5 YILA UZUYOR
24 Nisan 2009 - 08:55 borsagundem.com

1 yıllık ihale yasağı alan PO’yu yeni bir sürpriz bekliyor. Bu yıl ihale açacak olan THY ve TCDD 3-5 yıllık alım yapacağı için PO’nun ihale yasağı otomatikman 5 yıla uzayacak.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, Ambarlı Çevrim Santrali’ne standart dışı fuel-oil satışı gerçekleştirdiği gerekçesiyle Doğan Grubu’na ait Petrol Ofisi’ne verilen bir yıl kamu ihalelerinden men edilmesine yönelik cezanın boyutu büyüyor. Devletin en büyük akaryakıt alıcısı konumunda olan THY, TCDD ve Denizcilik İşletmeleri akaryakıt alımlarını 3 ve 5 yıllık dönemler itibariyle gerçekleştirdiği için Petrol Ofisi’nin yasağı otomatikman 5 yıla kadar uzayacak. İHALELER BU YIL, TREN KAÇIYOR Enerji Bakanlığı’nın POAŞ’a, kestiği bir yıl kamu ihalelerinden men edilmesine yönelik cezanın, ayrıntıları netleşti. Bakanlık, POAŞ ile birlikte akaryakıt alanında faaliyet gösteren 10 şirketin bir yıl boyunca kamu ihalelerinden men edilmesini kararlaştırmıştı. POAŞ’a verilen bir yıllık ihale yasağında ilginç bir durum ortaya çıktı. Devletin en büyük akaryakıt alıcısı konumunda olan THY, TCDD ve Denizcilik İşletmeleri’nin bu yıl içinde, 3-5 yıllık akaryakıt alım ihaleleri düzenleyeceği bildirildi. Dolayısıyla 2009 yılı içinde yapılacak olan akaryakıt ihalelerine katılamayacak olan POAŞ, aynı kurumlara 3-5 yıl boyunca akaryakıt satışı yapamayacak. Böylece, bir yıllık yasak nedeniyle yılda 1.5 milyarlık zarara uğrayacak olan PO’nun yasaktan kaynaklanan zararının boyutu artacak. Kötü yakıt kayıtlarda iyi gösterilmiş AMBARLI Santrali için alınan fuel-oil’lerin kayıtlarında da usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Petrol Ofisi’nden alınan 6 nolu fuel-oil’lerin, devletin resmi kayıtlarına 5 no’lu fuel-oil olarak işlendiği belirlendi. Bu kayıt işlemlerinde, Petrol Ofisi yetkililerinin de haberi olup olmadığı araştırılıyor. Soruşturma devam ediyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerinin, Elektrik Üretim A.Ş’ye (EÜAŞ) bağlı Ambarlı Çevrim Santrali’ne yapılan akaryakıt alımları ile ilgili soruşturmasının devam ettiği bildirildi. Soruşturma kapsamında müfettişlerin ara rapor hazırladığı ve bu ara rapor doğrultusunda Petrol Ofisi’ne bir yıl süreyle ihale yasağı getirildiği kaydedildi. Yine aynı ara rapor çerçevesinde, EÜAŞ’ta görevli 17 bürokrat görevden alınarak, haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)