E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPORSCHE AÇIGA SATANLARI SIKIŞTIRDI---

PORSCHE AÇIGA SATANLARI SIKIŞTIRDI

PORSCHE AÇIGA SATANLARI SIKIŞTIRDI
28 Ekim 2008 - 15:16 borsagundem.com

Küresel dalgaya kapılan borsalarda olağanüstü hareketler yaşanıyor. Özellikle Almanya borsasında sert yükselişler yaşanıyor.

Dax Endeksi'nin yüzde 9 düşüşten sonra bugün yüzde 9 prim yapması herkesi şaşırttı. Sert hareketlerin perde arkası ise bugün ortaya çıktı. Porsche, yaptığı alımlarla açığa satanları sıkıştırdı ve Volkswagen hisselerinde yüzde 100 yükseliş yaşandı. Porsche, Volkswagen’´deki hissesini yüzde 75’´e çıkardığını ve açığa satışların piyasada işlem gören hisselerden daha fazla olduğunu duyurdu. Bu açıklamalar panikle sattıkları hisseleri geri almaya çalışması borsada rekor yükseliş getirdi. Borsadaki düşüşe oynayan ve açılışta açığa satarak kapanışta daha ucuz fiyattan pozisyonlarını kapatan oyuncular bu sefer gafil avlandı. Porche'nin hisse satmaması halinde açığa satan birçok aracı kurumun ve oyuncunu batacağı konuşuluyor. Bu arada, DAX'daki yükseliş ve BP'nin karını yüzde 83 artırması Avrupa borsalarında yükselişe neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)