E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivPorsche alıcısı etkilenmez!---

Porsche alıcısı etkilenmez!

Porsche alıcısı etkilenmez!
11 Nisan 2011 - 05:11 borsagundem.com

Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy,'Müşterilerinin yüzde 60’ının peşin alıyor,kredilerinde yaşanacak bir daralmanın satışları olumsuz etkilemez'


Türkiye pazarında faaliyet gösteren otomotiv firmaları, Merkez Bankası’nın aldığı ve bu ay başından itibaren yürürlüğe giren son kararının, kredi faizleri ve otomotiv pazarı üzerinde olumsuz etki yaratıp yaratmayacağını merakla izlerken, bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamayı beklemeyen markalardan biri kuşkusuz Porsche.
Doğuş Otomotiv-Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy, müşterilerinin büyük çoğunluğunun nakit alımı tercih ettiğini kaydederek, kredi faizlerinde yaşanacak olası bir yükselmenin satışlarını etkilemeyeceğini söyledi. Müşterilerinin yüzde 60’tan fazlasının araçları nakit olarak satın almayı tercih ettiğini belirten Gürsoy, “Genelde Porsche müşterileri, alım kararlarını verdikten sonra ödemeyi nakit yapmayı tercih ederler. Krediyle araç satın alan müşterilerimizin oranı yüzde 40 civarında. Bu müşterilerimiz de, zaten kişiye özel bankacılık hizmetlerinden yararlandıkları için pek etkilenmiyorlar” diye konuştu.

‘Araç bulduğumuzda satacağız’
Bu yıl yeni Cayenne’in yanı sıra Panamera modeliyle satışlarında büyük sıçrama yaşadıklarını söyleyen Gürsoy, ilk üç ayda 84 adet araç sattıklarını, yıl sonuna kadar hedeflerinin 550 adedin üzerine çıkmak olduğunu belirtti. Porsche’nin geçen yılki satışı 390 adetti.
Satışlarının büyük bölümünü Cayenne ve Panamera’nın oluşturduğunu ifade eden Gürsoy, “Cayenne’in dizel motorlu versiyonu neredeyse yok satıyor. Panamera’nın yeni versiyonları katıldıkça, satışlara olumlu yansıyor. Panamera’nın satışlarımızdaki payı yüzde 22’lerde” diye konuştu. Bu yıl 550 adedin üzerinde satış yapmayı planladıklarını söyleyen Gürsoy, “Ancak bunu araç yeterli araç bulabilmemiz halinde gerçekleştirebileceğiz. Çünkü diğer pazarlarda da modellere büyük talep var” dedi.

‘Seat’ta bu yıl iyiyiz’
Aynı zamanda Seat’ın genel müdürlüğünü de yürüten Gürsoy, bu markanın satışlarının da kendilerini memnun eden bir düzeye gelmeye başladığının altını çizdi. Geçen yılı 5 bin 113 adetlik satışla kapattıklarını, bu yılın ilk üç ayındaysa 1390 adetlik satış gerçekleştirdiklerini anlatan Anıl Gürsoy, 2011’de 6 bin 200 adet civarında bir satış beklediklerini kaydetti. Gürsoy, gelecek yıl piyasaya sunulacak yeni Cordoba ile bunun daha da artacağından emin.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)