E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPortekiz rahat nefes aldı---

Portekiz rahat nefes aldı

Portekiz rahat nefes aldı
12 Ocak 2011 - 13:51 borsagundem.com

Portekiz’in bugün düzenlediği 3 ve 9 yıllık tahvil ihaleleri, çok ciddi bir sorun olmadan gerçekleşti

Portekiz’in bugün düzenlediği 3 ve 9 yıllık tahvil ihaleleri, beklediğimiz gibi çok ciddi bir sorun olmadan gerçekleşti. İlginin daha fazla olduğu uzun vadeli kağıtta, talep/satış oranı 3,2 ile önceki ihalede gerçekleşen 2,1’e göre önemli bir iyileşme gösterirken; borçlanma oranı % 6,806’dan % 6,719’a geriledi.
Borçlanma faiz oranının % 7 kritik seviyesinin altında kalması, endişelerin daha fazla artmaması açısından önemli. Ancak, ihale öncesinde iyimserlik satın alındığından, piyasalara ilave bir momentum kazandırması zor.
Çünkü, mevcut borçlanma koşulları hala arzu edilen seviyelerin uzağında ve borç sorunu endişelerini ortadan kaldırmaya yetecek güçte değil.
Dolayısıyla, Euro-dolar paritesindeki toparlanma hareketini, yukarı yönün oluştuğu olarak görmüyoruz. Teknik olarak yön hala aşağı. Özellikle 1,3090 seviyesinin altında kalındıkça satışların sürmesi beklenebilir. Bu seviyenin üzerindeki kapanışta 1,3215’ler test edilebilir. Ancak bu seviyenin üzerindeki kapanışta yönün yukarıya döndüğünü söyleyebileceğiz.
Banu KIVCI TOKALI
Destek Menkul Değerler AŞ.
Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer12 Ocak 2011 16:14

    çıkan habere bak bizim borsaya bak ab hikaye soygun şahane devam sömürülmeye.

  • akın berk12 Ocak 2011 14:14

    nasıl iyi ihale anlamadım...çin ve japonyanın desteğine rağmen yakın vade ihalede faiz 4,04 ten 5,39 a çıkıyorsa kötüdür ...bizim bankalara da bu ortamda satış için iyi fırsat yaratır...görücez gün sonunu...