E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPortekiz'e AB'den 'pes et' baskısı---

Portekiz'e AB'den 'pes et' baskısı

Portekiz'e AB'den 'pes et' baskısı
10 Ocak 2011 - 08:46 borsagundem.com

İrlanda ve Yunanistan'dan sonra şimdi de Portekiz'e AB ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) mali yardım alması konusunda baskı yapılıyor

Almanya ve Fransa başta olmak üzere Euro Bölgesi ülkeleri borçlanmada zorlanan ve bütçe açığı büyüyen Portekiz'in üzerine gitmeye başladı. Reuters'ın ismini vermeyen bir kaynağa dayandırdığı habere göre Temmuz ayından bu yana pahalıya borçlanmaya başlayan Portekiz için bu önlemler uzun süredir görüşülüyor. Henüz resmi bir görüşme ayarlanmazken AB kaynaklarına göre Euro Bölgesi'nden baskı her geçen gün artıyor. Edinilen bilgiye göre Almanya ve Fransa'nın ardından Finlandiya ve Hollanda'dan da baskı gelmeye başladı.
Portekiz'e yapılması planlanan olası yardımın temel amacı ise krizin İspanya'ya bulaşmasını engellemek. Bir uzman "Gerçek savaş İspanya olacak. Ancak bence onların başarılı olması daha muhtemel" dedi. Portekiz'in tahmini alması gereken yardım miktarının 50 milyar euro'dan az olmaması düşünülüyor. Üst limit 100 milyar euro olarak belirlenirken en makul düzeyin de 60-80 milyar euro arası olduğu belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)