E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPortekiz'e Çin yardım edecek---

Portekiz'e Çin yardım edecek

Portekiz'e Çin yardım edecek
14 Aralık 2010 - 21:21 borsagundem.com

Portekiz Maliye Bakanı Santos, yaptığı açıklamada, Çin'in Portekiz'e, borç kriziyle baş edebilmesi için yardım sözü verdiğini söyledi

Portekiz Maliye Bakanı Fernando Teixeira dos Santos, yaptığı açıklamada, Çin'in Portekiz'e, borç kriziyle baş edebilmesi için yardım sözü verdiğini söyledi. 
Santos, Pekin'e yaptığı iki günlük ziyaretin ardından ulusal haber ajansı Lusa'ya yaptığı açıklamada, Çin hükümetinin, Portekiz ile yatırım ve ticaret ilişkilerini artırma niyetinde olduğunu bildirdi. 
İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, ticaret olanaklarının genişletilmesi, yatırım ve finansman sağlanması gibi her alanda büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini belirten Santos, Çin'in, güçlü büyümesiyle birlikte Portekiz'in devlet tahvilleri için pazar genişlemesinin bir parçası olacağını kaydetti. 
Portekiz'in son yıllarda düşük büyüme oranının yanı sıra yüksek borçlu ülke olması nedeniyle Avro Bölgesi'nde uluslararası yardıma ihtiyaç duyacak sıradaki ülke olabileceği spekülasyonlarına rağmen Portekiz hükümeti, yardıma ihtiyaç duymadan sorunlarını çözebileceğinde ısrar ediyor. 
Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ise geçen ay resmi ziyaret için bulunduğu Lizbon'da, borç krizi ile karşı karşıya bulunan Portekiz'e, kendi çıkış yolunu bulması için yardım sözü vermişti. 
Çin, halihazırda Batı Avrupa'daki ekonomik varlığını genişletmeyi hedefliyor. 
Portekiz'in Merkez-Sol Sosyalist hükümeti, 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girecek olan kamu kesiminde ücret kesintileri, vergi artışları ve refah programlarını içeren kemer sıkma tedbirlerini uygulayarak, gelecek yıl gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 4,6'sını oluşturması beklenen bütçe açığını daha aşağılara çekmeyi hedefliyor. 
Ayrıca, üst düzey hükümet yetkilileri, Portekiz'in Güney Amerika ve Afrika dahil olmak üzere Avrupa dışındaki ülkelere olan ihracatının arttığına dikkati çekerek, yılın 9 ayında ülkenin ihracat oranının yüzde 15'den fazla arttığını belirttiler. 
Portekiz Başbakanı Jose Socrates, Financal Times'a yaptığı açıklamada, ''Yapısal reformlar temelinde çok etkin ve hızlı bir şekilde bütçe açığını azaltmak için ihtiyacımız olanı yapıyoruz'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)