E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPortekiz'in 90 milyara ihtiyacı var---

Portekiz'in 90 milyara ihtiyacı var

Portekiz'in 90 milyara ihtiyacı var
09 Nisan 2011 - 13:41 borsagundem.com

Portekiz'in alacağı yardımın 90 milyar euroyu bulması bekleniyor. AB şimdiden Portekiz'e kemer sıkma çağrısında bulundu

Mali krizdeki Portekiz'in Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) alması muhtemel yardım miktarının 90 milyar euroyu bulabileceği belirtildi. Kurtarma paketinin şartları Macaristan'da dün gerçekleştirilen AB Maliye Bakanları toplantısında görüşüldü. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, kemer sıkma programının AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve IMF desteğiyle oluşturulmasının 2-3 hafta süreceğini söyledi. Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ise Portekiz'den içinde bulunduğu mali sorunun çözümüne yönelik özel adımlar atmasını beklediklerini söyledi.
TAAHHÜT SÖZÜ
Portekiz Maliye Bakanı Fernando Teixeira dos Santos, müzakelerin başarılı geçtiğini belirterek, "Portekiz taahhütlerine yerine getirecek ve hiçbir kaybı olmayacak" dedi. AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, Portekiz ile kurtarma yardımı anlaşmasının 16 Mayıs'ta imzalanmasının olası olduğunu söyledi.
KAMU ÇALIŞANLARI GREVE GİDİYOR
Portekiz'de kamu çalışanları sendikaları konfederasyonu, kemer sıkma tedbirlerini protesto etmek için 6 Mayıs'ta ülke genelinde grev kararı aldı. Hükümetin dördüncü kemer sıkma paketini de gündeme getireceğini ve bunun kamu çalışanları açısından büyük sıkıntı yaratacağını açıklayan federasyon, AB ve IMF'den dış yardım talebinin kamu sektöründe daha fazla işten çıkarmaya yol açacağını da savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MAHALLELİ09 Nisan 2011 14:18

    GIPTA İLE BAKILAN,AB İŞTE BU,KRİTERLERE EVET,GİRMEYE HAYIR,GERÇEKTE AB ALMANYADIR,DİĞERLERİ GARNİTÜR.

  • MAHALLELİ09 Nisan 2011 14:18

    GIPTA İLE BAKILAN,AB İŞTE BU,KRİTERLERE EVET,GİRMEYE HAYIR,GERÇEKTE AB ALMANYADIR,DİĞERLERİ GARNİTÜR.