E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPortföyünüzdeki hisse ağırlığını artırın---

Portföyünüzdeki hisse ağırlığını artırın

Portföyünüzdeki hisse ağırlığını artırın
08 Şubat 2011 - 09:19 borsagundem.com

Uzmanlar yatırımcılara yeni pozisyon alarak hisse oranlarının artırılabileceğini tavsiye ediyor

Global ekonomiye yönelik artan iyimserliğin yurtdışı borsalarda yarattığı pozitif etkinin sürüyor olmasına karşılık yurtiçindeki likidite daraltma operasyonu nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne 65.000 civarından (94 puan) bir başlangıç bekliyoruz.
Önemli bir makro veri akışının bulunmamasının ve birleşme - satın alma aktivitesinde artan haber akışının (AOL - Huffington Post, Beckman Coulter - Danaher gibi) etkisiyle güne pozitif tarafta başlayan ABD borsaları, gün boyunca bu konumunu devam ettirerek dünü %0.6 civarında yükselişle tamamladı. Avrupa borsalarında da benzer yükselişler yaşanırken, TCMB Başkanı Yılmaz'ın açıklamaları güne iyi başlayan IMKB'nin gün sonunu ekside kapatmasına neden oldu. Bu sabah geldiğimizde ise, halen kapalı olan Çin borsasına karşılık global ekonomideki iyileşme sinyalleri, Mısır'daki tansiyonun düşmesi, Deutsche Bank'ın Asyalı bankalar için tavsiyesini yükseltmesi ve bölgedeki para birimlerinin değer kazanması gibi gelişmeler MSCI Asya Pasifik Endeksinin %0.4 civarında artıda seyretmesine yol açıyor.
TCMB Başkanı Yılmaz'ın “cari açığı azaltma tedbirleri kapsamında önümüzdeki günlerde piyasalardan likidite çekileceği” yönünde yaptığı açıklamalar olmasa, normal şartlarda günü artıda kapatabilecek olan IMKB-100 endeksi, dünü beklentimiz dışında %0.6 oranında değer kaybıyla tamamladı. Dünkü açıklamalar ve önümüzdeki günlerde bu doğrultuda TCMB'nin atacağı adımlar IMKB'de bir süre satış baskısı kurabilir ve endeks 63.500 seviyesine kadar gevşeyebilir. Bu nedenle haftaya başlarken bahsettiğimiz olumlu beklentilerimizi korumakla beraber, TCMB Başkanı'ndan gelen açıklama nedeniyle biraz daha temkinli olmakta fayda var. Bu çerçevede de kısa vadede endeksin hareket bandını 63.500 - 68.000 olarak belirliyor, yeni bir negatif haber akışı gelmediği takdirde 63.500 seviyelerinden, beklentisi olan hisselerde, yeni pozisyon alarak hisse oranlarının artırılabileceğini tavsiye ediyoruz. Bugünün veri akışında, TÜİK'ten ve Almanya'dan sanayi üretimi ile ABD'den 4.çeyrek bilançoların yer alması nedeniyle bu verilerin gün içinde takip edilmesini öneriyoruz.
Destekler: 64.700 - 64.000 - 63.500 - 62.500, Dirençler: 65.500 - 66.400 - 67.200
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
KCHOL, TAVHL 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)