E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPoşet ücretlerine zam---

Poşet ücretlerine zam

Poşet ücretlerine zam
02 Ağustos 2023 - 10:30 borsagundem.com

Marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutarın 38,5 kuruş olarak devam etmesi kararlaştırıldı. Böylece, tüketicilerin poşete ödeyeceği tutar da 25 kuruşta sabit kaldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca 1 Ağustos 2023'den itibaren alınacak geri kazanım katılım payı tutarlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutarın 38,5 kuruş olarak devam etmesi kararlaştırıldı. Böylece, tüketicilerin poşete ödeyeceği tutar da 25 kuruşta sabit kaldı.

Lastik, akümülatör, pil, madeni yağ, elektrikli ve elektronik eşya, ilaç, plastik, cam, metal, ahşap, kompozit ambalajları için geri kazanım katılım payı tutarlarında da düzenleme yapıldı.

Poşet ücretlerine zam geldi, vatandaş ne ödeyecek

 

Bakanlıktan plastik poşet kararı

 

Poşete zam kabul edilmedi

 

Poşet kullanımı yüzde 75 azaldı! Kişi başı sayı 35’ten 10’a düştü

 

25 kuruşluk poşete 370 milyon lira ödedik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir02 Ağustos 2023 13:29

    karasineklerin kıçına don da bağlayın

  • E.g.02 Ağustos 2023 11:47

    YARIM KURUŞLUK TEDAVÜLDE YOK KULLANIMDA OLMAYAN YARIM KURUŞ YÜZÜNDEN KASİYERLER İLE MÜŞTERİLER ARASINDA BOL HAKARETLİ SAÇ BAŞ YOLMALI TARTIŞMALAR/KAVGALAR ÇIKMAMASI İÇİN DARPHANE ACİLEN YARIM KURUŞLUK BASMAYA BAŞLAMALIDIR (OLMAYAN PARAYI MÜŞTERİ NASIL VERSİN OLMAYAN PARAYI KASİYER NASIL İADE ETSİN ?)

  • Mucise Reis ;)02 Ağustos 2023 11:40

    Ya şu torbaların verdiği sözde zararı düşünenler... her yerde pet şişe suları bunları neden düşünmüyor ? ... asıl amaç marketlerin masrafını düşürmek, yoksa çevremiş, atıkmış fos :D her yer kutu kola, pet su şişeleri dolu.